Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Noskaidroti pirmie LNT sirsnīgā projekta „Dziedošās ģimenes” finālisti

Zane Pētersone, 31.08.2009. 15:41 | komentāri (3)

Īpaši pozitīvs saviļņojums un prieks vakar vakarā mājoja TV ekrānos, jo LNT tiešraidē norisinājās šī rudens sirsnīgākā projekta „Dziedošās ģimenes” pirmais pusfināls. Latvijas dziedāšanas svētku pirmajā posmā no 12 ģimenēm pēc žūrijas un skatītāju vērtējuma tālākai dalībai tika izvirzītas 6 ģimenes: Sudmaļu, Beitiku, Grīnhofu, Vītolu, Eriņu un Riču ģimenes.
Noskaidroti pirmie LNT sirsnīgā projekta „Dziedošās ģimenes” finālisti

Jau ziņots, ka projekts „Dziedošās ģimenes” norisinās divos posmos. Pirmais posms ietver divus pusfinālus, kur katrā no tiem piedalās 12 ģimenes. No katra pusfināla pēc skatītāju un žūrijas vērtējuma tālāk tiek izvirzītas 6 ģimenes, kopā 12 ģimenes, kuras uzsāks dalību Lielajos dziedāšanas svētkos, kas sāksies 13. septembrī. Tā ģimene, kura iemantos vislielāko žūrijas atzinību un skatītāju mīlestību, iegūs galveno balvu – 10 000 euro.

Vakar, 30. augustā, norisinājās pirmais „Dziedošo ģimeņu” pusfināls, kurā 12 ģimenes, satraukuma un prieka pilnām sirdīm, ar dziesmām priecēja ikkatru LNT skatītāju! Pēc pirmā pusfināla rezultātiem Lielajos dziedāšanas svētkos piedalīsies:
Sudmaļu ģimene no Liepājas, Beitiku ģimene no Limbažu rajona Pāles, Grīnhofu ģimene no Ogres, Vītolu ģimene no Madonas rajona Liezēres pagasta, Eriņu ģimene no Rēzeknes rajona Dricāniem un Riču ģimene no Rīgas.

Bet jau šo svētdien, 6. septembrī, plkst. 20:20 uz „Dziedošo ģimeņu” skatuves Rīgā "Sapņu fabrikā" un LNT tiešraidē notiks otrais pusfināls, kurā uzstāsies vēl 12 dziedošās ģimenes:

Ozoliņu ģimene no Rīgas. Mamma Elita dzied korī, māsa Zanda – dažādos ansambļos, bet brāļi Arnis un Ivars muzicē savā grupā „The Afternoon”, kas piedalījās arī šovā „Latvijas Zelta talanti 2009”.

Ziemeļu ģimene no Rīgas. Projektā tēvs Āris uzstāsies kopā ar sievu Sandru un dēlu Gustavu.

Rijnieku ģimene no Valmieras rajona Vaidavas. Tētis Didzis ir mūziķis, vadījis dažādus korus un ansambļus, mamma Inguna – diriģente un vairāku vokālo ansambļu vadītāja. Projektā ģimene uzstāsies kopā ar bērniem meitu Rūtu un dēlu Reini.

Eglīšu ģimene no Alūksnes. Tētis Didzis un mamma Sanita uzstāsies kopā ar meitām Eviju un Signi.

Dukuru ģimene no Cēsu rajona Raiskuma. Dziedāšanas svētkos uzstāsies tēvs Edijs, kopā ar dēlu Miku un meitu Paulu.

Krastiņu ģimene no Valmieras. Projektā piedalīsies tēvs Oļģerts, mamma Māra, meitas Elīna un Eva, un dēls Zigmārs.

Igauņu ģimene no Rēzeknes rajona Gaigalavas. Tēvs Gunārs ir Rēzeknes kultūras nama kapelas vadītājs, mamma Rasma ir mūzikas skolotāja, vada korus un vairākus ansambļus. Meita Liene studē Latvijas Mūzikas akadēmijā, meita Marta dzied korī, bet meita Laima spēlē flautu. 

Tīsu ģimene no Talsiem. Tētis Andrejs un mamma Mārīte kopā muzicē jau 27 gadus, viņu četri bērni – Pēteris, Marita, Tabita un Jēkabs Jānis spēlē un dzied dažādos svētkos. Tagad ģimenes ansamblim piepulcēsies arī dēla Pētera sieva Elita.

Griezes ģimene no Ventspils. Mamma Līga uzstāsies kopā ar bērniem Uldi un Lienīti un viņu ģimenēm.

Legzdiņu ģimene no Dobeles rajona Jaunbērzes. Māsas Gundega un Aija Legzdiņas dzied jau kopš dzimšanas. Viņas abas jau vairāk nekā 10 gadus dzied dāmu ansamblī.

Bedikeru ģimene no Ogres. Projektā uzstāsies mamma Ingūna un meitas Sintija un Betija. Līdz šim viņas muzikāli izpaudušās katra atsevišķi un šī būs skanīgās ģimenes pirmā kopīgā uzstāšanās.

Pūķu ģimene no Rīgas rajona Babītes. Mamma Inita ir Babītes mūzikas skolas direktore un skolotāja, meita Inga dzied skolas korī, bet brālēns Toms spēlē bungas un dzied Babītes novada jauniešu korī.

Kuras 6 ģimenes no otrā pusfināla iekļūs Lielajos dziedāšanas svētkos, uzzināsim jau šo svētdien!

Projekta žūrijā būs LNT labestības projektu „Labestības diena” un „Eņģeļi pār Latviju” vadītāja Katrīne Pasternaka, komponists un pianists Uldis Marhilevičs un maestro Raimonds Pauls.

Mēs ticam, ka stipras ģimenes veido stipru Latviju! Turiet īkšķus un atbalstiet savus novadniekus LNT Latvijas ģimeņu dziedāšanas svētkos jau šo svētdien, 6. septembrī, plkst. 20:20!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV