Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Cēsu Baltais koris saņem uzmundrinājumus

Daiga Janševska, 17.09.2009. 13:24

Trešdien,16.septembrī, pie Cēsu Baltā kora izteikt atbalstu ieradās Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders.
Cēsu Baltais koris saņem uzmundrinājumus

Gints Šķenders, kurš ir aktīvs mūzikas un mākslas cienītājs, atzinīgi novērtēja Cēsu Baltā kora dalībnieku degsmi, patriotismu un labo sniegumu šova pirmajā kārtā un novēlēja kora dalībniekiem veiksmi un izturību garajā cīņā.

Jau ziņots, ka katru svētdienu, sākot no septembra TV3 šovā „Koru kari 2” kopā ar citiem septiņiem koriem piedalās Cēsu baltais koris.

16 talantīgākie un skanīgāko balsu īpašnieki kopā ar dziedātāju Ingu Ulmani ik svētdienu kāpj uz skatuves, lai cīnītos par labākā kora titulu. Cēsu korim palīdz kormeistars Mārtiņš Klišāns, kurš ir Rīgas Doma zēnu kora mākslinieciskais vadītājs, Dziesmu svētku virsdiriģents un Cēsu rajona koru virsdiriģents, kā arī diriģents Rīgas kamerkorim Ave Sol. Cēsu Baltā kora vadītāja ir Solveiga Vītoliņa, horeogrāfe Inga Cipe.

Cēsu Baltajā korī dzied cēsnieki un novadnieki: Madara Blūmere, Liene Mitre, Santa Lauceniece, Zane Jankuna, Ina Aizgale, Judīte Vāvere, Gunita Aļļena, Līga Konrāde, Kristaps Krafte, Vilnis Daņiļēvičs, Sandris Dubovs, Kalvis Alsbergs, Mārtiņš Lācis, Andis Malējs un Edijs Bite.

13.septembra koncertā ar dziesmu „Tālumā”, koris pēc žūrijas vērtējuma, kopā ar Liepājas un Valmieras koriem dalīja 3. – 5. vietu. Žūrija atzinīgi novērtēja solistes Zanes Jankunas debiju duetā ar Ingu Ulmani.

Cēsu kora atlase notika 24.jūlijā Cēsu izstāžu namā. Kopējais pretendentu skaits bija vairāk kā 170, no kuriem tika izvirzīti 16 dziedātāji. Kā informē „Koru kari 2” organizatori, arī šogad uzvarētājiem tiks piešķirta naudas balva 15 000 eiro, kas tiks novirzīta labdarībai. Cēsu koris uzvaras gadījumā savu balvu piešķirs Raiskuma sanatorijas internātpamatskolai. Raiskuma sanatorijas internātpamaskolā mācās un ārstējas 107 bērni ar fiziskās attīstības traucējumiem no visas Latvijas. Līdzekļi tiks izmantoti bērnu veselības nostiprināšanai un rehabilitācijai.

Cēsu kori atbalsta Cēsu novada pašvaldība, A/S CATA un Cēsu uzņēmēji.

Informācija par Cēsu kori atrodama http://www.tv3.lv/korukari/cesis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV