Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Šovā atgriežas Liepājas Violetais koris

Marta Zandersone, 02.11.2009. 13:31

Vakar TV3 šova Koru Kari 2 studijā atkal tikšanās prieku piedzīvoja visi astoņi krāsainie un košie dažādu pilsētu pārstāvētie kori. Dziedātāji bija gatavojušies ar īpašu centību un uzstājās ar patiesu degsmi, jo vakar piecu koru starpā notika cīņa par atgriešanos šovā. Un uzvaras laurus plūca Liepājas Violetais koris Andra Ērgļa vadībā, kurš vēl tikai pirms nedēļas šovu atstāja – kopumā tika saņemtas 30 408 balsis. Šajā svētdienā studijā tiksies četri kori, kuri cīnīsies par palikšanu šovā un veiksmes gadījumā arī par uzvaru tajā. Sekojiet Koru Kariem 2 jau šajā svētdiena, 8.novembrī 20:00 TV3.
Šovā atgriežas Liepājas Violetais koris

Vakar Koru Karu 2 skatītāji tika priecēti ar visu astoņu koru priekšnesumiem, jo pieci jau izbalsotie kori tikās studijā, lai cīnītos par atgriešanos šovā. Varēja just, ka visi kori bija jo īpaši gatavojušies šai svētku reizei un uzstāšanās laikā uz skatuves dzirkstīja priekpilna enerģija. Šajā dzīvesprieka un enerģijas virpulī skatītājiem vislabāk paticis Liepājas Violetais koris, ko vakar iebalsoja muzikālajā šovā. Kopumā tika saņemtas 30 408 skatītāju balsis, kuras arī izšķīra šova iznākumu, jo žūrijai šajā reizē bija tikai konsultantu loma. Kā īpašie viesi šajā reizē bija Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu koris ar tā māksliniecisko vadītāju Romānu Vanagu, kā arī studijā viesojās Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Atskatoties uz labdarības Koru Karu 2 šova reizi – kā pirmie uz skatuves kāpa Preiļu Ziedu koris Ilonas Bageles vadībā un valdzināja ar Kvazimodo dziedājumu no Zigmāra Liepiņa operas Parīzes Dievmātes katedrāle. Pēc tam uzstājās Rīgas Sarkanais Uguns koris un tā vadītāja Jolanta Gulbe, kuri aizkustināja un lika aizdomāties ar dziesmu Lean on Me. Pēc viņiem skatuvi iekaroja Cēsu Baltais Mēness koris un Inguss Ulmanis ar Ziemassvētku dziesmiņu, kura ieskandēja drīzo svētku noskaņas. Tad uz skatuves kāpa Valmieras Dzeltenais Saules koris un tā smaidīgā vadītāja Liene Šomase, kuri ļāvās Prāta Vētras Man dziesma burvībai. Un tad uzstājās vēl pirms nedēļas izbalsotais Liepājas Violetais Vēja koris ar dziesmu Cerību laiks.

Tad visi pieci jau dzirdētie kori kāpa uz skatuves ar otro gatavoto priekšnesumu un uzstāšanās secība tika ievērota – kā pirmie ar dziesmu nāca Preiļu Rozā Ziedu koris, kuri izdziedāja Pušķu laiku. Kā nākamie ar dziesmu River of Dreams nāca Rīgas Sarkanais Uguns koris. Pēc viņiem skatuvi ieņēma Cēsu Baltais Mēness koris ar tik līksmo un skanīgo dziesmu Gas gas! Tad burvīgas noskaņas uzbūra Valmieras Dzeltenais Saules koris ar dziesmu Salds itāliešu kino. Un kā piektie uz skatuves kāpa Liepājas Violetais Vēja koris ar dziesmu Kā man būt.

Tad skatītājus ar dziesmām priecēja šovā palikušie kori, kuri vakardienas tiešraidē varēja mierīgu sirdi noskatīties balsošanas rezultātu pasludināšanā, jo vismaz šajā reizē no aiziešanas tika pasargāti. Tas gan nepalīdzēs nākamajā svētdienā, kad cīņa turpināsies un kādam no visiem šovs būs jāatstāj, lai līdz finālam nonāktu labākie un tautā mīlētākie.

Balsojums veltīts labdarībai

Viss balsojums, kas tika iegūts vakardienas Koru kari 2 laikā, tiks ziedots labdarībai – ikvienas pilsētas izvēlētajam mērķim, kopsummu dalot astoņās vienādās daļās. Atgādinot, kādi ir katras pilsētas kora izvēlētie labdarības mērķi – Preiļu vienīgā bērnudārza virtuves modernizēšana un remonts; Rīgas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Vecāku māja; Cēsu rajona Raiskuma sanatorijas internātskolas jaunas rehabilitācijas iekārtas; mūzikas instrumenti jaunajiem talantiem Valmierā; ratiņ krēslu pacēlēji Liepājā; piemineklis Jelgavā dziedātājai Norai Bumbierei; Jēkabpils Dienas aprūpes centram jauns autobuss cilvēkiem ar īpašām vajadzībām; reanimācijas galdi jaundzimušajiem Madonas slimnīcā.
 

Sekojiet Koru Karu 2 ceturtdaļfinālam jau svētdien, 8.novembrī 20:00 Koru Karos 2 TV3.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV