Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas pārstāvis „Slavas minūtē”: „Gribas uzvarēt desmit miljonu vērtajā šovā!”

Edžus Vējiņš, 22.03.2010. 12:45

Rīdzinieks Dāvids Kalandija (17) saņēmis augstu žūrijas vērtējumu un turpina cīņu par 10 miljoniem Krievijas rubļu visspilgtākajā TV talantu meklēšanas šovā „Slavas minūte”, kas 26. martā būs skatāms Pirmajā Baltijas kanālā.
Latvijas pārstāvis „Slavas minūtē”: „Gribas uzvarēt desmit miljonu vērtajā šovā!”

Šovā rīdzinieks uzstājas ar muzikālu priekšnesumu, vienlaikus dziedot divos balss diapazonos: gan vīrieša balsī (tenors), gan sievietes balsī (falsets). „Kad tika vērtēta mana uzstāšanās, žūrijas locekle, pazīstamā dziedātāja Valentīna Tolkunova uzslavēja mana izpildījuma muzikalitāti un akcentēja mana balss tembra unikalitāti – pasaulē šādas balss īpašnieku esot maz”, – savos iespaidos dalās Dāvids Kalandija.

Piedalīties talantu cīņā Dāvidam ieteikusi viņa mūzikas pasniedzēja Ella Opaļeva, kas spēlē klavierpavadījumu viņa dziedājumam. Šova dalībnieku atlases process aizvadītajā vasarā risinājās 13 dažādos Krievijas un tās kaimiņvalstu reģionos. Kopumā tam pieteicās vairāk nekā 10 000 pretendentu. Baltijas valstu pārstāvju atlase notika Rīgā ar aktīvu Pirmā Baltijas kanāla organizatorisko līdzdalību. Tieši Rīgas atlasē tika izvēlēts vislielākais dalībnieku skaits tālākajai līdzdalībai šovā.

Rudenī sacensības par uzvaru TV šovā sāka 150 talanti. Līdz finālam nonāca 40, no kuriem tagad četros finālos tiks atlasīti pa vienam pretendentam, kas piedalīsies superfinālā. Viņu skaitā ir arī Dāvids Kalandija. Pirmo reizi Krievijas televīzijas vēsturē šova uzvarētājs nopelnīs 10 miljonus rubļu (~170 tūkstošus latu). Dāvids Kalandija: „Protams, gribas uzvarēt. Taču to, kurš no mums ir galvenās balvas cienīgs, izlems skatītāji”. Pateicoties raidījumam, Dāvids ieguvis daudzus sava talanta cienītājus. Viens no viņiem ir Nikolajs Baskovs.

Šovs „Slavas minūte” ir populārā ASV TV formāta „America’s Got Talent” krieviskā versija. Šajos raidījumos savas neparastās dotības demonstrē cilvēki, kas iepriekš nav guvuši plašu atzinību, tomēr viņiem piemīt kādas spilgtas vai neparastas spējas. Šobrīd finišam tuvojas jau ceturtā „Slavas minūte” sezona. Pirmajā Baltijas kanālā raidījums ar Dāvida Kalandijas līdzdalību būs skatāms piektdien, 26. martā plkst. 22:05.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV