Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Otrdien noslēdzas dziesmu iesniegšana Eirovīzijas Nacionālajai atlasei

Ieviņa Ancena, 06.12.2010. 20:40

7. decembrī pulksten 18 finišē dziesmu iesniegšana 2009. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālajai atlasei, ko Latvijā dēvē par Eirodziesmu.
Otrdien noslēdzas dziesmu iesniegšana Eirovīzijas Nacionālajai atlasei

Šogad konkursā var piedalīties autori un izpildītāji no Latvijas. Autori, kas piedalīsies Latvijas Nacionālajā atlasē, nedrīkstēs ar iesniegtajām dziesmām piedalīties citu valstu Eirovīzijas nacionālajās atlasēs.

Iesniegtās dziesmas priekšatlases kārtā vērtēs LTV izveidota ekspertu komisija, kas noteiks 20 dziesmas divām pusfinālu kārtām.

Pusfinālā iekļuvušās dziesmas tiks paziņotas 14. decembrī īpaši rīkotā preses konferencē.

Katrā pusfināla kārtā piedalīsies 10 dziesmas, no kurām piecas kvalificēsies finālam: trīs dziesmas noteiks skatītāju telefonbalsojums, bet divas izvirzīs žūrija.

Jaunums šā gada nacionālajā atlasē būs papildkārta jeb izaicinājuma kārta, kurā piedalīsies 10 dziesmas, kas pēc pusfināla kārtu rezultātiem nebūs kvalificējušās finālam. Šajā kārtā finālam kvalificēsies divas dziesmas, no kurām vienu noteiks televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija.

Pirmais pusfināls LTV1 ēterā risināsies 2011. gada 5. februārī, otrais - 12. februārī, papildkārta jeb izaicinājuma kārta – 19. februārī, bet Nacionālās atlases fināls - 26. februārī LTV1 tiešraidē no Ventspils teātra nama „Jūras vārti".

Nacionālās atlases fināla kārtā ar televīzijas skatītāju telefonbalsojums un žūrijas balsojums noteiks trīs dziesmas, kuras iekļūs superfinālā. Televīzijas skatītāju un žūrijas balsojuma rezultāti, kā ierasts, dalīsies attiecībā 50:50.

Superfinālā dziesmu-uzvarētāju noteiks televīzijas skatītāju un žūrijas balsojuma rezultāts, kas arī dalīsies attiecībā 50:50.

2011. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Starptautiskais fināls notiks Vācijā, Diseldorfas „Esprit – Arena". Pusfināli paredzēti 10. un 12. maijā, bet fināls - 14. maijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV