Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Gaidāms jauns televīzijas šovs "Lauku sēta"

Andis Mizišs un Indra Miziša, 01.07.2011. 11:01 | komentāri (1)

Režisors Andis Mizišs ir uzsācis darbu pie jauna projekta – dokumentāli izklaidējoša televīzijas šova "Lauku sēta".

Šovs "Lauku sēta" būs balstīts šodienas lauku realitātē, un tā dalībniekiem būs sakāpinātā veidā un dinamisku notikumu vidē jāizdzīvo, jāstrādā lauku darbi un jārisina tās pašas problēmas, ar kurām ikdienā saskaras lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju.

"Visā pasaulē, tostarp Latvijā ļaužu masas aizrāvušās ar interaktīviem lauku darbiem internetā. Taču reālajā dzīvē, mūsu laukos dzīve un darbs rit pēc pavisam citiem spēles noteikumiem, nekā to piedāvā ieprogrammētā un paredzamā realitāte. Reālajā vidē cilvēka cīņa par izdzīvošanu norit daudz krāšņāk un pilnasinīgāk ar visu cilvēcisko emociju paleti no priekpilnām uzvarām līdz sirdi plosošiem zaudējumiem," par jauno šovu stāsta A. Mizišs. Līdz šim TV programmās piedāvātie izdzīvošanas šovi, lai arī ir bijuši krāšņi, tomēr atrauti no reālās vides un tās ikdienas, ar kuru sevi var identificēt skatītāji.

Šova skatītājus piesaistīs krāšņas lauku dzīves situācijas un dalībnieku sakāpinātas emocijas, veicot Lauku sētas saimnieku uzdotos pienākumus un uzdevums, kuru īstenošanai būs vajadzīga atjautība, enerģija un savstarpēji saskaņota rīcība. TV šova "Lauku sēta" uzdevums ir atraktīvā veidā atklāt cilvēciskas emocijas šodienas Latvijas lauku vidē.

Raidījuma uzbūve

Uzdevumu noteicēji raidījumā būs reāli lauku sētā dzīvojoši saimnieki – vīrs ar sievu, kas vadīs saimniecību un dos norādes dalībniekiem par paveicamajiem darbiem.

Katru nedēļu dalībniekiem tiks uzdots viens lielais uzdevums, kas jāpaveic saimnieku uzraudzībā, savstarpēji sadalot darbus. Saimnieki ik dienu vēros procesus un piedalīsies ar saviem padomiem, norādēm un kaprīzēm.

Paralēli lielajam nedēļas uzdevumam dalībniekiem tiks sagatavoti arī āķīgi konkursi un asprātīgi pārbaudījumi. Viņiem būs jāveic ikdienas darbi – ēst gatavošana, lopu kopšana, pļaušana, ravēšana un citi darbi, kas saistīti ar saimniecības uzturēšanu.

Izbalsošanā savu balsi par izbalsojamo atdos katrs no šova dalībniekiem, kā arī pa balsij piederēs saimniecei un saimniekam. Saimnieks ar saimnieci vienojoties noteiks čaklāko, kurš saņems izbalsošanas imunitāti.

Raidījuma vadītājs – žurnālists, ceļotājs un makšķernieks Māris Olte.

Dalībnieki

Dalībai šovā varēja pieteikties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kas sasniedzis pilngadību, kopumā šovam tika atlasīti 12 dalībnieki dažādās vecuma grupās un dzīves pieredzē. Jaunākais dalībnieks šogad ir pabeidzis vidusskolu, savukārt vecākā šova dalībniece ir sasniegusi pensijas vecumu.

12 sēriju laikā dalībnieki sacentīsies par grandiozu galveno balvu – septiņdesmit zirgspēkiem apveltītu traktoru.

Šova pirmās sezonas ieraksts paredzēts jūnijā un jūlijā, Kandavas novada, Kandavas pagasta "Indānos".

Pavisam šovam "Lauku sēta" iecerētas četras sezonas, aptverot četrus Latvijas novadus.

Lauku sētas 12 iemītnieki:
Valentīna Roziņa no Brenguļu pagasta
Dace Mežavilka no Rīgas
Ieva Vēra no Kuldīgas
Juris Logins no Preiļiem
Aleksandrs Riekstiņš no Dobeles
Artūrs Skrebels no Kroņauces
Baiba Kazeka no Birzgales
Jānis Doršs no Skujenes pagasta
Kristīna Mihailova no Rīgas
Mārīte Babāne no Rīgas
Roberts Saušs no Cenu pagasta
Gunvaldis Pļavnieks no Rīgas

Televīzijas šovs "Lauku sēta" būs skatāms LTV1 rudens sezonā.

Raidījuma producents - Finger Film Production.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV