Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„OKartes Skatuves" kandidātu atlase sola augstu šova kvalitāti

Zane Pētersone, 16.08.2011. 16:04

Sestdien, 13. augustā, no plkst. 10:00 rītā Latvijas Mākslas akadēmijā notika dalībnieku atlase LNT, Latvijas Mūzikas kanālā un OKartes šī rudens vērienīgākajam muzikālajam šovam „OKartes Skatuve." Uz šova atlasi bija pulcējušies vairāki simti jauniešu, kuri ir gatavi pierādīt, ka sapņi piepildās, ja tiem patiesi tic.

Potenciālajiem šova dalībniekiem, ierodoties uz atlasi, bija jāsagatavo aptuveni minūti garš muzikāls priekšnesums bez fonogrammas. Taču liela daļa jauniešu līdzi bija paņēmuši ģitāras, lai pirms uzstāšanās ieskandinātu balsis un savus priekšnesumus žūrijas priekšā padarītu īpaši spilgtus.

Šovam „OKartes Skatuve" internetā bija pieteikušies gandrīz 700 kandidāti, no kuriem uz atlasi Latvijas Mākslas akadēmijā visas dienas garumā ieradās vairāk kā puse šovā piedalīties gribētāju.

Šova veidotāji atzīst, ka kandidātu kopējais līmenis ir augsts, kas nozīmē, ka arī šova kvalitāte solās būt augsta. Žūrijas sastāvā, kas vērtēja potenciālos šova dalībniekus, bija dziedātājs Ivo Grīsniņš-Grīslis, grupas "Labvēlīgais tips" bundzinieks Ainis Zavackis un trio "Lady's Sweet" dalībnieces Karīna Tropa un Vineta Elksne, Astro'n'out ģitārists Uldis Beitiņš, basģitārists Roberts Rasa, dziedātāja un sestdienas koncertu vadītāja Liene Bērziņa. Pirmo atlases kārtu izturēja 96 jaunieši, bet jau šonedēļ norisināsies otrā šova dalībnieku atlases kārta, pēc kuras tiks izraudzīti 24 šova „OKartes Skatuve" dalībnieki.

„Pēc pirmās atlases kārtas kopā ar žūrijas pārstāvjiem secinājām, ka šoreiz tiešām dalībnieku līmenis ir augsts, uz šovu atlasēm vairs nenāk meitenes, kas no lapiņas dzied Laura Reinika hītus un alkst piecu minūšu slavas, nāk cilvēki, kas patiešām ir dzimuši mūzikai un vēlas to pierādīt, nāk talantīgi un mērķtiecīgi jaunieši, kuri apzinās, kādu spēku un atspēriena punktu viņu turpmākajai karjerai var dot dalība muzikālā TV šovā," saka LNT radošais direktors Niks Volmārs.

LMT Viceprezidents Ingmārs Pūķis: „OKarte jau vairākus gadus atbalsta jauno talantu izaugsmi, aicinot pilnveidoties un turpināt savu ceļu uz panākumiem. Mēs ticam, ka skatuve ir piemērotākā vieta radošai pašizpausmei, tādēļ esam iesaistījušies arī jaunajā LNT projektā, kopīgi dodot iespēju iemirdzēties aizvien jauniem talantiem. Līdz šim īstenotais TV šovs „OKartes Akadēmija" deva iespēju atklāt talantīgus dziedātājus, kas, turpinot iesākto, kļuvuši par iemīļotiem un atzītiem izpildītājiem. Šoreiz priekšroka daudzpusīgām radošajām izpausmēm, kas, esmu pārliecināts, pārsteigs un iedrošinās daudzus!"

Jau pavisam drīz, 27. augustā un 3. septembrī, plkst. 20:35 LNT kanālā divos raidījumos varēsim iepazīties ar šova atlases gaitu un dzirdēt spilgtākos priekšnesumus un, protams, vaigā vērot arī šova „OKartes Skatuve" jaunajās zvaigznes.

Savukārt jau 5. septembrī 24 uzņēmības pilni jaunieši iekārtosies savā jaunajā dzīve vietā - „OKartes Skatuve" kopmītnēs un uzsāks mūziķu karjeru, kuras gaitai katru dienu līdzi varēs sekot ikviens TV skatītājs. Ik darbdienu plkst. 20:35 LNT kanālā būs iespēja vērot, kā veidojas šova „OKartes Skatuve" dalībnieku attiecības brīvā scenārija jauniešu seriālā „Dzimuši mūzikai", bet aktuālākajiem notikumiem būs iespēja sekot līdz ik dienu plkst. 10:00, 14:00, 18:00 un 21:00. Latvijas Mūzikas kanālā.

No 10. septembra, sestdienu vakaros, tiešraidē kanālos LNT un LMK varēs vērot lielos koncertus, kur ar pašu sacerētām dziesmām un veidotiem priekšnesumiem uzstāsies šova dalībnieki. Šova „OKartes Skatuve" dalībnieku priekšnesumus vērtēs pastāvīga trīs cilvēku žūrija – Latvijas mūzikā un šovbiznesā atzītas autoritātes. Bet savu atbalstu šova dalībniekiem varēs izteikt ikviens skatītājs, balsojot. Katru nedēļu viens dalībnieks šovu pametīs, līdz tiks noteikts talantīgākie un skatītāju mīlētākie mākslinieki!

Pirmo reizi Latvijas TV šovu vēsturē dalībnieki paši būs noteicēji pār savām finansēm, viņi paši pelnīs, paši tērēs un paši plānos savu budžetu. Jau pēc pirmā koncerta balsošanā iegūtā nauda un ieņēmumi no biļetēm nonāks dalībnieku rīcībā.

Tiekamies jau pavisam drīz šī rudens vērienīgākajā šovā „OKartes Skatuve" LNT un LMK ekrānos!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV