Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Pirmo reizi Latvijā cīnīsies par galveno lomu mūziklā

EasyGet.lv, 06.01.2012. 10:57

Pēc 10 dienām jauni mūzikas talanti sāks ceļu pretī Latvijas šovu vēsturē nebijušam izaicinājumam – pirmo reizi jaunieši sacentīsies par galveno lomu īpaši radītā mūziklā, informē šova OKartes skatuve galvenā redaktore Gunta Kuļbanska. Dziesmotajai cīņai un mūzikla veidošanai varēs sekot līdzi jau no 16. janvāra, kad LNT un izklaides kanāla LMK ēterā startēs muzikālā šova OKartes skatuve otrā sezona.
Pirmo reizi Latvijā cīnīsies par galveno lomu mūziklā

Šosezon OKartes skatuves muzikālā sacensība solās būt īpaša jau no pirmā brīža, – un ne tikai tāpēc, ka pēc vairākām atlases kārtām dalībai šovā apstiprināti patiešām talantīgi jauni dziedātāji, bet arī tāpēc, ka šova jauniņajiem skatītāju mīlestība būs jāiekaro, dzīvojot kopā ar jau pieredzējušiem iepriekšējās sezonas dalībniekiem.

Sabīne Berezina, Kristaps Pujāts, Mārtiņš Ruskis, Madara Grēgere jeb Madry, Anete Volmane, Marta Ritova – šie vārdi Latvijas publikai kļuva mīļi jau OKartes skatuves pirmajā sezonā. Un nu viņi atgriežas šovā, lai padarītu cīņu vēl interesantāku un pierādītu katrs savas solista spējas. Jau 16. janvārī kopā ar viņiem dzīvoklī pirmoreiz ieradīsies tik pat spilgti, bet pagaidām TV skatītājiem ne tik pazīstami talanti – Antra Stafecka, Jānis Buķelis, Kaspars Blūms Blūmanis jeb Kašers, Oskars Deigelis, Anete Kotoviča, Lingita Lina Bopulu.

Šova žūrijas priekšsēdētājs un topošā mūzikla galvenais producens būs Latvijas vadošais jauno talantu kaldinātājs un mūzikas producents Guntars Račs: „Esmu ļoti gandarīts par pirmās sezonas radošajiem panākumiem, tas patiesi bija kaut kas jauns Latvijas šovu vēsturē. Par to liecina radiostaciju topi, kur šobrīd atrodami pirmās sezonas izpildītāju vārdi. Tagad es ar lielām cerībām raugos uz jauno sezonu un jaunajiem mūziķiem. Šoreiz centīsimies vairāk uzmanības veltīt katras konkrētās dziesmas izpildījumam. Mūzikla formāts diktē savus noteikumus un katram, kurš vēlas uzvarēt, būs jācīnās un jāpierāda, ka ir patiesi labākais dziedātājs, dejotājs un aktieris vienlaicīgi. Tas nebūs viegli, bet tas, kurš izturēs, iegūs vienreizēju pieredzi un karjeras iespējas."

"Rudens šovā atradām vairākus patiesi lieliskus komponistus un, tagad kopā ar viņiem iesim tālāk un uzņemsimies vienu no sarežģītākajām disciplīnām mūzikas industrijā – mūzikla radīšanu. Kur mūzikls, tur vajadzīgs solists – tādēļ mēs aicinājām šovā piedalīties daudzsološus un kolorītus jaunos dziedātājus, kuri priecēs skatītājus gan ar savu personības šarmu, gan lieliskām balsīm," saka OKartes skatuves galvenais procucents Niks Volmārs.

Dalībnieku ikdienas priekiem un pārdzīvojumiem varēsim sekot līdzi izklaides kanāla LMK pārraidēs katru dienu. Bet to, kāds izvērtīsies ceļš uz slavu, ik piektdienu lielajos koncertos ar savu balsojumu noteiks LNT un LMK skatītāji un kompetenta žūrija. Dalībnieki, kas koncertā paliks pēdējās vietās, sestdienā sēdīsies uz izbalsošanas krēsliem un viņu likteni par palikšanu šovā LMK tiešraidē lems skatītāji.

Tomēr, ja vienam dalībniekam sestdiena būs skumja, kādam citam tā izvērtīsies īpaši veiksmīga, jo 12 dziedātāji, kas OKartes skatuves dzīvoklī ieradīsies pirmajā nedēļā, ir tikai pirmie jaunās sezonas dalībnieki. Ik nedēļu izbalsotā vietā ieradīsies cits – iepriekšējās atlasēs sevi apliecinājis jauns un talantīgs dziedātājs. Tāpēc tas, kāds veidosies mūzikls, nenoliedzami, būs atkarīgs no skatītāju balsojuma.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV