Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Šovā „OKartes skatuve" - komponista Jāņa Lūsēna dziesmu vakars

EasyGet.lv, 30.03.2012. 13:25

Novērtējot komponista Jāņa Lūsēna ieguldījumu latviešu mūziklu veidošanā, muzikālā šova „OKartes skatuve" koncertā šovakar skanēs dziesmas no viņa daiļrades, informē šova producents Niks Volmārs.
Šovā „OKartes skatuve" - komponista Jāņa Lūsēna dziesmu vakars

Koncertā skanēs iemīļotas, emocionāli smeldzīgas dziesmas, tādas kā "Savādā pasaule", "Dzejnieka dziesma", "Alises iela", "Šūpuļdziesma", kā arī Aijas Andrejevas izpildītā dziesma, ar ko viņa uzvarēja Eirovīzijas nacionālajā atlasē, "What for?". Šova repertuāra direktors un komponista Jāņa Lūsēna dziesmu vakara idejas autors Guntars Račs uzskata, ka sadarbība ar komponistu jaunajiem dziedātajiem būs lieliska iespēja iepazīt tieši mūziklu žanru: "Jānis Lūsēns ir viens no emocionālākajiem latviešu mūzikas autoriem, kuram nav sveša mūziklu specifika un kurš savām dziesmām vienmēr izvēlas lielisku dzeju. Šovakar šova „OKartes skatuve" koncertā dzirdēsim gandrīz visas viņa labākās un populārākās dziesmas. Šis nebūs viegls vakars jaunajiem mūziķiem, jo Jāņa Lūsēna dziesmas pirms tam dziedājuši tādi izcili latviešu izpildītāji kā Igo, Zigfrīds Muktupāvels, Maija Lūsēna, Ingus Pētersons un citi. Jānis ir ļoti profesionāli prasīgs cilvēks un domāju, ka viņa komentāros un vērtējumā noteikti būs vērts ieklausīties."

Jānis Lūsēns, kā skatītājs, ir sekojis līdzi „OKartes skatuves" piektdienas koncertiem un šī vakara kopdarba rezultātu gaida ar interesi. "Mums apkārt ir daudz jaunu un talantīgu cilvēku, par to esmu pārliecinājies meklējot tēlu atveidotājus sava muzikālā teātra „ARS NOVA" izrādēm. Domāju, ka „OKartes skatuve" ir laba iespēja satikties talantu meklētājiem ar pašiem talantiem un uzliktie pārbaudījumi veidos jaunas skatuves zvaigznes," saka Lūsēns.

Koncertu tiešraidē varēs vērot LNT un izklaides Kanālā 2 šovakar pulksten 20:30, bet ballīti, kas norisināsies pēc koncerta, tiešraidē rādīs Kanāls 2.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV