Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Noslēgušās "Dziedošās ģimenes" atlases

EasyGet.lv, 20.08.2012. 12:18

Pagājušajā piektdienā, 17.augustā, noslēdzās Dziedošo ģimeņu atlases - visas nedēļas garumā vairākās Latvijas pilsētās notikušajās atlasēs kopumā pieteicās 101 ģimene jeb 587 cilvēki. Dziedāt gribētāju bija tik daudz, ka projekta radošā komanda varēs izvēlēties labākās no labākajām. Par to varēs pārliecināties jau pavisam drīz LNT kanālā, kad pie skatītājiem ar ceturto sezonu atgriezīsies Dziedošās ģimenes.

Dziedošo ģimeņu atlases norisinājās piecās Latvijas pilsētās - Talsos, Valmierā, Jēkabpilī, Rēzeknē un galvaspilsētā Rīgā. Vērtējot Latvijas dziedošo ģimeņu atsaucību, jāatzīst, ka tā bijusi pārsteidzoši liela - projekta radošā komanda nebija gaidījusi, ka Latvijā aizvien ir tik daudz skanīgu un sirsnīgu ģimeņu, kuras ir gatavas piedalīties pozitīvām emocijām bagātajā šovā. Katrā no pilsētās notikušajām atlasēm piedalījās teju 15 ģimenes. Taču visvairāk ģimeņu piedalījās Rīgas atlasē, kur uz noklausīšanos bija ieradušās vairāk nekā 30 ģimenes.

"Esmu sajūsmā, ka ir veiksmīgi noslēgušās sadziedāšanās svētku Dziedošās ģimenes atlases. Šogad uz noklausīšanos bija ieradušies ne vien skaita ziņā vairāk ģimeņu, bet arī talanta un sagatavotības ziņā daudz kuplāks skaits. Tādēļ gandrīz visās Latvijas pilsētās atlases žūrijai bija grūti pieņemt lēmumu, kuras no ģimenēm izvēlēties projektam. Ikvienai ģimenei vēlos pateikt Lielu paldies par uzdrīkstēšanos, atsaucību un radošajiem priekšnesumiem. Jau rudenī ik svētdienu varēsim radīt īstus svētkus ikviena mājās un sirdīs," stāsta sadziedāšanās svētku producents Guntars Gulbiņš.

Raibs dziedātāju loks

Ģimeņu atlasēs piedalījās un dziedāja visdažādāko profesiju pārstāvji kā robežsargi, apakšveļas veikala pārdevēji, skolotāji, mediķi, mākslinieki, mežu koku kopējs un šoferi. Tēti, mammas, brāļi, brālēni, māsas un māsīcas - viņus visus vienoja mērķis, apliecināt ģimenes skanīgumu. Uz atlasi bija ieradusies arī kāda ģimene četrās paaudzēs. Bet radošo komandu pārsteidza muzikāla latviešu ģimene ar audžubērniem, kurā ar latviešu meiteni ir apprecējies horvāts. Viņš gada laikā, ko dzīvo Latvijā, apguvis latviešu valodu un tagad izpilda latviešu dziesmas, spēlē kontrabasu un aktīvi muzicē kopā ar ģimeni. Iespējams, tieši šo ģimeni varēsiet redzēt un dzirdēt jau rudenī kādā no dziedāšanas svētku Dziedošās ģimenes raidījumiem.

Tautastērpi un tradīcijas

Kā jau tradīcijām bagātos latviešu svētkos, Dziedošo ģimeņu atlasē Rēzeknē bija ieradusies ģimene autentiskā 13.gadsimta Latgales tautastērpā. Šī īpaši saposusies un sagatavojusies ģimene izpildīja vairākas tautasdziesmas latgaliešu valodā. "No visām Latvijas pilsētām, tieši Latgales pusē satikām visatraktīvākās ģimenes. Viesojoties Jēkabpilī un Rēzeknē, pārliecinājāmies, ka tur dzīvo īpaši muzikāli un talantīgi cilvēki - tik aktīvu un dažādu instrumentu spēli var sastapt tikai Latgalē!"- stāsta G.Gulbiņš.

Ģimenes steidz uz atlasēm

Atgadījās arī kuriozi un pat traģikomiski gadījumi - lai tikai tiktu uz atlasi un parādītu sevi no labākās puses, ģimene no Smiltenes uz atlasi atsteidzās no vectēva bērēm. Par godu savam vectēvam, viņi vēlējās parādīt, ka ar savu dziedāšanu spēs pārsteigt visu Latviju. Braucot uz Rīgas atlasi, ģimene iekļuva autoavārijā, bet negadījums uz ceļa netraucēja nonākt atlasē. Bet kāda cita ģimene uz atlasi Jēkabpilī ieradās taisnā ceļā no svētceļojuma Aglonā.

Tiekamies rudenī!

Dziedošo ģimeņu šovs skatītāju vērtējumam tiks nodots 23.septembrī. Sekot līdzi ģimeņu sacensībai būs iespējams 12 raidījumu garumā, un jau tuvākajā laikā būs arī zināms, kuram tiks uzticēta šova vadīšana, kā arī, kas atradīsies žūrijas godā.

Dziedāšanas svētki Dziedošās ģimenes sāksies jau 23. septembrī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV