Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

BMX, skeitbords un ekstrēmais kino "Simpel Session" Tallinā

Lana Daniela, 13.01.2009. 17:05 | komentāri (1)

No 17. līdz 18. janvārim Igaunijas galvaspilsētā Tallinā notiks Eiropas lielākās ziemas BMX un skeitborda sacensības "Simpel Session" 2009, ko ievadīs ekstrēmo filmu festivāls no 14. Līdz 16. janvārim.
BMX, skeitbords un ekstrēmais kino "Simpel Session" Tallinā

Red Bull īpaši ielūdz novērtēt Latvijas skeitbordista Madara Apses sniegumu skate street sacensībās, jo tieši viņš 2005. gada "Simpel Session" ieguva otro vietu, un tas ir latviešu braucēja labākais sasniegums. Vismaz pagaidām...

Kopumā "Simpel Session" šogad piedalīsies braucēji no 26 valsīm. Lielākā komanda būs ASV (33 braucēji), no kurienes ieradīsies arī pagājušā gada uzvarētājs Garets Reinolds (Garret Reynolds), otrās vietas ieguvējs Gerijs Jangs (Gary Young) un pazīstamais skeitbordists Džeroms Rodžers (Jerome Rogers). ASV seko mājinieki igauņi ar 20 braucējiem, Somija un Lielbritānija cīņā sūtīs 14 kaujiniekus, Francija un Krievija – 10, bet Latvija un Čehija – 9 braucējus. Pasākumā piedalīsies arī vācieši, austrieši, austrālieši, lietuvieši, zviedri, kanādieši, slovāki, portugāļi, ukraiņi, grieķi, itāļi, poļi, kā arī skeitbordisti un BMX braucēji no Taizemes, Izraēlas un Nīderlandes.

No Latvijas skate street disciplīnā brauks Madars Apse, Kārlis Bogustovs, Toms Gabliks, Arturs Nilovs un Rūdolfs Henčels, bet BMX street Jānis Čunčulis,  Ruslans Kuriļins, Eduards Zunda un Oskars Zajarskis. Papildus street-style braukšanas sacensībām, tiks piešķirtas arī citas balvas - par labāko Red Bull BMX triku un labāko Snickers skeitborda triku. Kopējais balvu fonds ir 13 500 eiro.

Simpel Session notiks Saku hallē. 30x60 metru lielais skeitparks uzbūvēts speciāli šim pasākumam, un to veidojis pazīstamais skeitparku dizaineris Naits Vesels (Nate Wessel).

Madars Apse "Simpel Session" raksturo tā: "Laba ballīte, draugi un ziema"!

Papildus informācija:

Fotogrāfijas no pagājušā gada Simpel Session: http://www.session.ee/2009/photos/2008BMX/
Madara Apses fotogrāfijas: www.redbull-photofiles.com
Pasākuma programma: http://www.session.ee/2009/schedule/
Filmu festivāla programma: http://www.session.ee/2009/filmfestival/
Ballīšu programma: http://www.session.ee/2009/parties/

Fotogrāfijā: Madars Apse

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV