Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas karatē komandas starts Horvātijas Grand Prix turnīrā

Maksims Ivančikovs, 15.01.2009. 09:43

10. un 11. janvārī Horvātijas pilsētiņā Samobor notika Starptautisks karatē turnīrs Horvatian Grand Prix, kas sapulcēja aptuveni 20 komandas no daudziem bijušās Dienvidslāvijas un Eiropas klubiem.
Latvijas karatē komandas starts Horvātijas Grand Prix turnīrā

Latviju šajā turnīrā pārstāvēja divi klubi - "Baltijas karatē klubs" ar sešiem sportistiem (treneris Maksims Ivančikovs) un Karatē klubs "Milons" ar vienu sportistu, Kalvi Kalniņu (treneris Andris Vasiļjevs). Kalvim šis bija pārbaudes turnīrs pirms Junioru un Kadetu Eiropas čempionāta, kas notiks no 30. janvāra līdz 1. februārim Parīzē.

Pirmajā sacensību dienā startēja Juniori vecumā no 16 līdz 17 gadiem un pieaugušie U21 (18-21 gadi ), konkurence bija ļoti liela un Latvijas sportistiem negāja viegli, katrā cīņā bija jāpieliek maksimums spēka. Latvijas sportists Kalvis kalniņš aizvadīja 10 cīņas, spēja izvirzīties finālos savā junioru kategorijā (16-17 gadi -61 kg), un U21 -68 kg kategorijā. Abās kategorijās izdevās veiksmīgi nostartēt, iegūstot divas 1. vietas. BKK sportists Vladislavs Jaškuls, startējot divās kategorijās, aizvadījā astoņas cīņas, nespēja sevi pārādīt pilnvērtīgi un ieņēma divas 4. vietas.

1. janvārī notika cīņas bērnu un kadetu (14-15 gadi) kategorijās, kurās startēja 5 BKK sportisti. Konkurence mazajiem karatistiem bija ļoti liela, katrā kategorijā piedalījās vairāk kā 30 sportisti, taču, neskatoties uz sīvo konkurenci, BKK sportisti spēja parādīt sevi ļoti labi. Jānis Koroļkovs, kuram tikko palika 13 gadi, aizvadot četras cīņas kadetu kategorijā (14-15gadi -55 kg), iekļuva sacensību finalā, bet tomēr nespēja pieveikt Serbu, un ieņēma 2. vietu. Jānis aizvadīja piecas cīņas arī savā 12-13 gadus jaunu zēnu kategorija un ieņēma 1.vietu.

Viktorija Rzajeva (13 gadi) startēja divās sacensību kategorijās - kadeti un meitenes (12-13 gadi -54 kg), un spēja izvirzīties finālos, bet tomēr nespēja gūt uzvaru un ieņēma divas 2. vietas.

Lielisku rezultātu pārādīja Artūrs Keiselis, kas ļoti pārliecinoši uzvaŗeja piecas cīņas un ieņēma 1.vietu kategorijā zēniem 12-13 gadi līdz 41 kg.

Jaunākais BKK sportists, kurš startēja šajās sacensībās, Ričards Reinhaus, uzvarēja četras cīņas kategorija zēniem 10-11.gadi -35 kg un iekļuva sacensību finalā, kur nespēja pieveikt  Horvātijas sportistu un rezultatā ieņēma 2. vietu.

Kopējais Latvijas sportistu rezultāts šajās sacensībās ir četras 1. vietas un četras 2.vietas. Apsveicam Latvijas sportistus un novēlam viņiem panākumus arī citos turnīros!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV