Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Baltijas karatē kluba starts Harasuto Eiropas Kausā 2009 (Polija) un starptautiskajā turnīrā Tallinas Buldogs (Igaunija)

Maksims Ivančikovs, 06.03.2009. 11:50 | komentāri (21)

Baltijas Karatē klubs nedēļas nogali no 28.februāra līdz 1.martam pavadīja, cīnoties par medaļām  Polijas pilsētā Lodzā, kur notika starpatutiskais turnīrs “Harasuto Eiropean Cup 2009”, kas apvienoja apmēram 12 valstis no 80 dažādiem Eiropas klubiem.    
Baltijas karatē kluba starts Harasuto Eiropas Kausā 2009 (Polija) un starptautiskajā turnīrā Tallinas Buldogs (Igaunija)

Šajā turnīrā startēja 11 BKK sportisti ar treneriem Maksimu Ivančikovu un Aleksandru Stolarovu. Pirmie sacensības sāka BKK pieaugušie sportisti un juniori.
   
Kirils Membo aizsāka savu startu Kata, spēja uzvarēt trīs cīņas un piekāpās sacensību uzvarētājam pusfinālā. Cīņā par trešo vietu Kirils kļūdijās kata un nespēja uzvarēt, rezultātā iegūstot tikai 4-5 vietu.
   
Dāvids Eljašāns kategorijā vīriešiem -84 kg veiksmīgi aizsāka savu startu, spēja uzvarēt trīs cīņas un izvirzīties sacensību finālā. Tiekoties finalā ar spēcīgo Slovākijas sportistu, Dāvids aizvadīja cīņu ar 1:1 un pēc piešķirtā papildlaika tiesneši atzina Slovākijas sportista pārākumu, kaut gan Dāvids parādīja daudz aktīvāku cīņu.

Vladislavs Jaškuls kategorijā -68 kg junioriem (16-17 gadi) ļoti pārliecinoši aizsāka savu  startu, spēja uzvarēt četras cīņas un izvirzīties sacensību finalā, kur tikās ar Junioru Eiropas čempinu 2009 (Parīzē) -68 kg Yves Martial Tadissi (Hungary). Vladislavs uzvarēja pretinieku ar rezultātu 4:1. Ļoti pārliecinošs un labs starts!

Ruslans Sadikovs pēc traumas, kuru guva decembra beigās, nespēja līdz galam reabilitēties. Kategorijā vīriešiem -75 kg pārliecinoši uzvarēja divas cīņas, sacensību ceturtdaļfinālā tikās ar Ukrainas pārstāvi. Presingojot visu cīņu, tiesnešu skatījumā nespēja gūt nevienu punktu, un pēc aizvadītā papildlaika epizodē, kur Ruslans bija ātrāks un precīzāks, tiesneši atdeva punktu Ukrainas pārstāvim. Rezultātā zaudēta cīņa. Pusfinālā Ukrainas sportists kļūdas dēļ zaudēja spēcīgam Slovākijas pārstāvim un tā rezultātā Ruslans netika sacensību reposāžā.

Sacensību dienai noslēdzoties, BKK kumitē komanda četru cilvēku sastāvā - Vladislavs Jaškuļs, Ruslans Sadikovs, Maksims Ivančikovs un Dāvids Eljašāns tikās ar četrām komandām - Slovākijas nacionālo izlasi, Polijas, Čehijas un Ukrainas komandām. Ļoti pārliecinoši, nezaudējot nevienu cīņu, spēja uzvarēt šīs komandas un iegūt pirmo vietu. Gribētos atzīmēt Ruslana Sadikova cīņas. Sportists startēja otrais komandā, ļoti pārliecinoši uzvarēja savus pretiniekus,  nezaudējot ne vienu punktu. Arī Vladiks, kuram ir tikai 16 gadi, spēja uzvarēt pretiniekus, kas ir vecāki un smagāki par viņu.

Nākamajā sacensību dienā piedalījās BKK kluba jaunie sportisti, sasniedzot labus rezultātus. Pirmā startu aizsāka katiste Marija Agafonova, kura pirmajā aplī tikās ar favorīti Tache Marike (Hungary), kas savā vecuma grupā ir viena no labākajām katistēm Eiropā un pasaulē. Bet šoreiz Marija Agafanova bija spēcīgaka un uzvarēja Tache Marike ar 2:1, un pēc tam, uzvarot vēl trīs katas, kļuva par sacensību uzvarētāju.

Patrīcija Mierkalne uzvarēja savas trīs pretinieces un ieķļuva sacensību finalā, kur tikās ar Čehijas katisti. Patrīcija, ļoti pārliecinoši izpildot savu Goju shiho pret pretinieces Empi, izskatījās krietni labāk, tomēr tiesnešu lēmums bija savādāk - ar rezultātu 2:1 Patrīcija Mierkalne piekāpās. Atzīmēsim to, ka laukuma galvenais tiesnesis bija čehs. Kumitē ar fantomu Patrīcija ieguva 3. vietu.

Artūrs Keiselis piedalījās kategorijā 12-13 gadus jauni zēni -45 kg. Kategorija apvienoja 52 sportistus, kur konkurence bija milzīga. Artūrs spēja ļoti pārliecinoši uzvarēt četras cīņas, sacensību pusfinālā tikās ar Slovākijas sportistu un nespēja novaldīt savas emocijas. Graujot savu pretinieku, Artūrs nenokontrolēja dažas tehnikas un tā rezultātā tika diskvalificēts. Cīņā par 3. vietu Artūrs nespēja savākties un piekāpās Ukrainas sportistam.

Jānis Koroļkovs kategorijā 12-13 gadi ļoti meistarīgi un pārliecinoši aizvadīja savas cīņas. Uzvarot trīs cīņas, nezaudēja nevienu punktu, tikās ar Polijas sportisu finālā un uzvarēja viņu. Rezultātā ieguva 1. vietu.

Toms Logins kategorijā 12-13 gadi -50 kg, ļoti labi aizvadīja savas cīņas un pārliecinoši iekļuva sacensību fināla, kur piekāpās spēcīgajam Ungārijas pārstāvim.

Dāvids Spriņģis, uzvarot divas cīņas, piekāpās vienā un spēja iegūt 3. vietu.

Kopvērtējumā BKK ieguva 4 zelta, 3 sudraba un 2 bronzas medaļas, un kļuva par trešo rezultatīvāko klubu šajās sacensībās. Apsveicam BKK ar labu startu.
   
Ikgadējā Tallinas lielākajā karatē turnīrā Tallinas Buldogs piedalījās vairākas valstis no daudziem klubiem. BKK 2 sportistes Nadežda Mihaiļeviča un Viktorija Rezajeva, kuras netika kopā ar saviem komandas biedriem uz Poliju, piedalījās šaja trunīrā. Nadeždai nepaveicās un viņa zaudēja pirmajā kārtā Somijas sportistei, un neturpinaja cīņu par medaļām.

Viktorija Rezajeva pārliecinošī startē visos Eiropas GP posmos un arī šeit pārādīja sevi lieliski, uzvarot visas savas pretinieces kategorijā 12-13 gadi -55 kg, un, nezaudējot nevienu punktu, kļuva par sacensību uzvarētāju.

Viktorija Rezajeva kopā ar Latvijas kluba Tan meitenēm uzvarēja arī komandas kumitē meitenēm.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV