Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Noslēgusies “Lāses kausa 2009” izcīņa volejbolā

LVF, 16.03.2009. 23:03

Sestdien Olimpiskajā “Skonto” hallē risinājās "Lāses kausa 2009" izcīņas fināls, kurā piedalījās vairāk nekā 1200 jauno volejbolistu no visas Latvijas. "Lāses kauss" ir masveidīgākās un populārākās skolu sacensības, šogad tās notika jau astoto gadu.
Noslēgusies “Lāses kausa 2009” izcīņa volejbolā

Galerijas:

Sacensības notika divos posmos, pirmais posms - laikā no janvāra līdz martam rajonos un pilsētās divās vecuma grupās zēniem (pamatskola, vidusskola), divās vecuma grupās meitenēm (pamatskola, vidusskola), finālposms notiks 14. martā Olimpiskajā Skonto Hallē.

Pirmā posma sacensībās piedalījās 19 rajoni un septiņas pilsētas, kopskaitā 254 skolas. Finālposma sacensībās „Skonto” hallē piedalīsies vairāk kā 70 skolas, 116 komandas, kopskaitā vairāk, kā 1200 dalībnieki.

Finālsacensību laikā notika dažādas sportiskas, veselīgas un atraktīvas aktivitātes sacensību dalībniekiem. Tāpat notika pirmā posma nomināciju apbalvošana, kā arī Latvijas Jaunatnes čempionāta 2007./08. gada sezonas labāko sporta skolu, treneru apbalvošana.

Sacensības risinājās četrās grupās – divās zēniem un divās meitenēm. 1989. – 1992 gadā dzimušo jauno volejbolistu grupa zēniem pirmo vietu izcīnīja Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda, otrajā vietā palika Kuldīgas Centra vidusskola, bet trešajā vietā ierindojās Rīgas 2. vidusskolas jaunie volejbolisti. Šajā pašā grupā meitenēm vislabāk veicās Ropažu vidusskolas komandai, kuras izcīnīja pirmo vietu. Otrā un trešā vieta attiecīgi Lizuma vidusskolas un Liepājas 5. vidusskolas komandām.

1993. – 1996. gadā dzimušo jauniešu vecuma grupā zēniem uzvaru svinēja Aizputes vidusskolas komanda, otro vietu ieguva Dundagas vidusskolas komanda, bet trešajā ierindojās Kuldīgas centra vidusskolas komanda. Meiteņu konkurencē šajā grupā uzvarēja Zvejniekciema vidusskola, bet otrajā un trešajā vietā ierindojās attiecīgi Neretas vidusskolas un Smiltenes ģimnāzijas volejbolistes.

Lāses kauss 2009
Nominācijas
• Skolas ar lielāko komandu skaitu 1.posma sacensībās:
1. Dundagas vsk. – Talsu raj. ( 12 Komandas)
2. Dobeles Valsts ģimnāzija -  Dobeles pilsēta ( 9 komandas)
3. Vandzenes vsk. - Talsu raj. ( 9 komandas)

• Skolas ar lielāko komandu skaitu Finālā:
1. Vecpiebalgas vsk. – Cēsu raj. (4 komandas)
2. Ezeres vsk. – Saldus raj. (4 komandas)
3. Dundagas vsk. – Talsu raj. (4 komandas)

• Pilsētas/ rajoni, kuru 1.posma sacensībās piedalījušās visvairāk dalībkomandas
1. Rīga – Latgales priekšpilsēta (44 komandas)
2. Rīga – Kurzemes rajons (43 komandas)
3. Rēzeknes rajons (39 komandas)

• Pilsētas/ rajoni, kuras pirmo reizi piedalās Lāses kausa finālsacensībās
1. Dobeles pilsēta - Dobeles Valsts ģimnāzija

Foto: Vladislavs Punculs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV