Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latviešu snovborda komanda „Nothing special“ uzvar Red Bull Whiteout sacensībās Tallinā

Lana Daniela, 23.03.2009. 11:58

Nedēļas nogalē, kad Latvijas snovborda trases karnevālos un citās izpriecās svinēja atvadas no ziemas sezonas, Tallinas vecpilsēta vēl priecājās par šo balto gadalaiku  snovborda un freeski jeb frīstaila slēpju sacensībās Red Bull Whiteout.
Latviešu snovborda komanda „Nothing special“ uzvar  Red Bull Whiteout sacensībās Tallinā

Red Bull Whiteout bija komandu sacensības ar snovborda un slēpošanas komandām no Latvijas, Igaunijas un Somijas.  Uzvarētāju saraksts latviešiem ir vairāk nekā iepriecinošs, jo dominējām snovbordā, bet arī frīstaila slēpošanā nepalikām bešā.

Snovbords:
1.    vieta. Komanda „ Nothing special“ no Latvijas.  (Kaspars Groza, Kristaps Dzenis, Toms Petrusevics)
2.    vieta. Komanda „Surfhouse“ no Igaunijas  (Mario Visnap, Pavel Fjodorov, Marko Vilumaa)
3.    vieta. Komanda „Hot dwagers“ no Igaunijas  (Holden Vides, Kristjan Tuuleveski, Siim Aunison)

Freeski:
1.    vieta. Komanda „Härmä“ no Somijas  (Oskari Raitanen, Verneri Hannula, Aleksi Laitinen)
2.    vieta. Komanda „Ready steady spaghetti „ no Latvijas( Reinis Stabinš, Kaspars Ozolinš, Edvards Lansmanis)
3.    vieta. Komanda „Lõuna“ no Igaunijas  (Timo Jeeger, Ott Kärson, Oliver Treufeldt) 

Sacensību formāts tika veidots no uzaicinātajām komandām, kas Latvijas gadījumā arī zuavrēja, un komandām, kas varēja brīvi piereģistrēties sacensībām, taču pirms fināla tām bija jāsacenšas kvalifikācijas sacensībās. Pēc pagājušā gada līdzīga formāta sacensībām Red Bull X-Border, kur Valkas un Valgas robežpunktā sacentās latviešu un igauņu snovbordistu komandas, iaguņiem šis varētu būt sāpīgs trieciens, jo arī X-Border uzvarēja latvieši, atstājot mājniekus nejaukajā otrajā vietā.
 
Sacensības notika Bastejkalnam  līdzīgā vietā Tallinā – Scoone bastionā, kas tika publiskai apskatei atklāts tikai pagājušā gada vasarā.Tas ir daļa no 2,3 kilometrus garā Tallinas pilsētas mūra. Sacensību trase tika darināta speciāli Red Bull Whiteout tā, lai komandas varētu izpildīt pēc iespējas vairāk triku, un visi komandas braucēji pa trasi varētu doties vienlaikus. 

Šogad finālā gan nācās pasvīst, jo cīņa bija sīva – igauņi centās, cik spēja, lai „Nothing special“ attaisnotu savu komandas nosaukumu.. Beigās viņiem nācās piekāpties, taču komandas šķira tikai 1.4 punkti. Igauņu snovbordisti gan neņēma ļaunā un teica, ka latvieši bija pelnījuši uzvaru, jo snovbordistu līmenis esot augsts, bet komandas gars – vienkārši lielisks. Puiši ir gatavi revanšam arī nākamajā sezonā.          
                    
 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV