Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

KOBE OSAKA International Russia Open rezultāti

Maksims Ivančikovs, 30.03.2009. 12:24

28.-29. martā Maskavā notika ikgadējais starptautiskais KOI Russia Open turnīrs, kas apvienoja vairākas valstis un daduzus sportistus no vairākiem Krievijas reģioniem. Konkurence kategorijās bija ļoti liela – līdz pat 30 un 40 dalībniekiem, un sportistu vidējais karatē līmenis bija ļoti augsts, tāpēc sportistiem no Baltijas Karate Kluba  nebija viegli cīnīties par medaļām.

BKK šajā turnīrā pārstāvēja 3 sportisti un treneris Maksims. Sacensības pirmā sāka katiste Patrīcija Mierkalne (11 gadi), kas ļoti cītīgi gatavojās šīm sacensībām, jo 2008. gadā viņai izdevās ieņemt tikai 3. vietu kategorijā 12-13 gadi meitenēm Kata. Šogad viņa spēja parādīt sevi daudz labāk un  iekļuva finālā kategorijā 10-11 gadi, apspēlēja Krievijas čempioni un ieņēma pirmo vietu. Kategorijā 12-13 gadi meitenēm Kata, Patrīcija iekļuva sacensību finālā, bet piekāpās savai senai pretiniecei Anastasijai Rumancevai no Maskavas, un rezultātā ieņēmo augsto otro vietu.
    
Viktorija Rezajeva (13 gadi) sevi ļoti labi pārādīja kategorijā 12-13 gadi meitenes atklātajā svara kategorijā, ļoti pārliecinoši apspēlēja visas pretinieces, iekļūstot pusfinālā. Pusfinālā Vika tikās ar Dagestānas sportisti un ļoti grūtā cīņā uzvarēja viņu 1:0. Šī uzvara sacēla lielu traci Dagestānas komandas pusē, arī tiesneši negribēja, lai uzvar sportiste no Latvijas, bet finālā Vika apspēlēja vēl vienu Krievijas sportisti un kļuva par sacensību uzvarētaju, ieņemot pirmo vietu. Kategorijā 14-15 gadi, - 54 kg, Viktorija cīnījās ļoti sīvi un, uzvarot 3 cīņas, iekļuva sacensību finālā, bet visās cīņās Vikai vajadzēja parvarēt tiesnešu neobjektīvo vērtējumu, un finālā Viktorija tomēr piekāpas spēcīgai Krievijas sportistei 1-2, rezultatā ieņemot otro vietu.

Jānis Koroļkovs (13 gadi) kategorijā 12-13 gadi atklātajā svaru kategorijā pirmajā cīņā tikās ar svarā vieglāku sportistu no Dagestānas, strādāja ļoti labi un spēcīgi pret viņu. Pretinieks neizturēja Jāņa presingu, sāka simulēt kontaktu, par ko Jānim iedeva aizrādījumus. Turpinot cīnīties, Jānis pielietoja tehniku Čudan (ķermenis) līmenī, bet šī tehnika bija par stipru pretiniekam, un vairākas reizes viņš atradās uz tatami guļus. Tiesnešiem, kuri redzami baidījās tiesāt pret Dagestānas sportistu, likās, ka Jāņa tehnika ir pārak brutāla un viņi iedeva Jānim keikoku un tad hansoku chuj (2 punktus par kontaktu pretiniekam), kā rezultātā ar 0:3 Dagestānas sportists vinnēja cīņu.  Kategorijā 14-15 gadi -70 kg, Jānis cīnījās ļoti labi, kaut gan paša svars ir nepilni 53 kg. Viņš spēja uzvarēt divas cīņas un izvirzījās sacensību astotdaļfinālā, kur piekāpās Krievijas sportistam 2:3, kaut gan bija aktīvāks un precīzāks, bet tiesneši domāja citādāk. Vēlāk Jānis iekļuva reposāžā (gandarījumu cīņās), jo sportists, kuram viņš zaudēja, iekļuva sacensību finālā. Reposāžā Janis cīnījās pret svarā smagākiem pretiniekiem un spēja uzvarēt trīs cīņas, rezultātā ieņemot 3. vietu.
    
Apsveicam BKK sportistus par labu startu Maskavā!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV