Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

„Karaliskā” mikr-orientēšanās latviešu gaumē

easyget.lv, 16.04.2007. 08:15

15.aprīlī pirmo reizi Latvijā notika Micr-O sacensības, kas ir viens no pēdējo gadu jauninājumiem orientēšanās sporta disciplīnās. Par „Royal Micr-O Challenge” norises vietu tika izvēlēta Mangaļsala, kur savas orientēšanās prasmes un skriešanas ātrumu salīdzināja vairāk nekā 220 dalībnieki.
„Karaliskā” mikr-orientēšanās latviešu gaumē
Mangaļsalas kartei raksturīgā ātrā skrienamība, kāpu mikroreljefs un dažādas padomju armijas atstātās būves izrādījās lielisks apvidus, pirmajām mikr-o sacensībām Latvijā. Sportistiem bija jāveic distance divos apļos, no kuriem pirmais bija pavēles distance, bet otrais aplis bija mikr-o distance. Otrajā aplī kartei bija mazāks mērogs, kā arī lielākajai daļai kontrolpunktu bija dotas tikai leģendas, bet dabā to apkārtnē bija izvietoti vairāki lieki kontrolpunkti. Līdz ar to sportistiem bija uzmanīgi jāseko līdzi savai atrašanās vietai kartē un pareizi jānolasa attiecīgā kontrolpunkta leģenda, jo katra kļūda varēja būtiski ietekmēt dalībnieka rezultātu – par nepareizu atzīmi vai nepaņemtu kontrolpunktu tika piešķirta viena soda minūte.

Elites vīru grupā lielisku uzvaru izcīnīja Kristaps Jaudzems no OK Saldus tikai par sekundi apsteidzot otrās vietas ieguvēju Jāni Krūmiņu no SK Briksnis un par divām sekundēm Mārtiņu Sirmo no Madonas BJSS/Ventspils OC. Kristaps un Jānis mikr-o aplī atzīmējās visos pareizajos kontrolpunktos, Mārtiņš pieļāva vienu kļūdu, kā rezultātā viena soda minūte.

Dāmu elites grupā pirmo vietu tikai ar četru sekunžu pārsvaru izcīnīja Iveta Brūvere no OK Viga, otrajā vietā Kristīne Kokina no OK Purva Bridējs, bet trešā Vieda Lūsa no Meridiāna, kas vēl skrien tikai S18 grupā. Iveta veicot mikr-o distanci pieļāva divas kļūdas (2 soda minūtes), Kristīne kļūdījās trīs kontrolpunktos (3 soda minūtes), bet jaunā Vieda saņēma 2 soda minūtes.

Sacensību dalībnieki sacentās arī komandu vērtējumā, kurā tika vērtēti pieci vienas apvienības dalībnieku rezultāti. Par uzvarētājiem un „karaliskās” tortes ieguvējiem kļuva SK „Briksnis” sportisti, kuri veiksmīgi apsteidza Cēsu orientieristus un visu laiku vadībā esošos Valmieriešus un Rīgas rajona komandu.

Gan lieliskie laika apstākļi, gan interesantās distances un organizatoru veikums ļāva mikr-o sacensībām veiksmīgi debitēt arī Latvijā. Jācer, ka Latvijas orientēšanās sacensībās arvien biežāk parādīsies iespēja sekot līdzi rezultātiem uz ekrāna sacensību centrā, kā arī citiem interesentiem internetā, jo „Royal Micr-O Challenge” organizatori (OK RSP) par šādu lietu bija parūpējušies. Atliek vien gaidīt karalisko turpinājumu.

Rezultāti:

VE, 5,8km
1 Kristaps Jaudzems Saldus OK 0 0:00 29:40 +0:00
2 Jānis Krūmiņš Briksnis SK BRIKSNIS 0 0:00 29:41 +0:01
3 Mārtiņš Sirmais Madonas/BJSS/Ventspils OC 1 1:00 29:42 +0:02

SE, 4,8km
1 Iveta Brūvere Viga OK 2 2:00 37:27 +0:00
2 Kristīne Kokina Purva Bridējs OK 3 3:00 37:31 +0:04
3 Vieda Lūsa Meridiāns CĒSIS 2 2:00 37:53 +0:26
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV