Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Zināmi Freestyle karate festivāla 2009 rezultāti

Jānis Keiselis, 06.04.2009. 17:44

4. aprīlī Rīgas sporta Manēzā notika Freestyle karate čēmpionāts, kuru rīko Marshal Asahi  karatē federācija.Šis čempionāts ir interesants ar to, ka zem viena jumta apvienos  dažādus cīņas sporta veidus - Jiujitsu, Taekvando, dažādi Karatē paveidi.

Baltijas karatē klubu šaja turnīrā pārstāvēja 8 sportisti, kurus cīņās vadīja treneri Aleksandrs Stolarovs, un Ruslans Sadikovs.

Katas

Patrīcija Mierkalne startēja labi (pirmo reizi nebija līdzās trenera), aizvadīja 4 cīņas un finālā ar 2:1 pieveica Igaunijas sportisti, kura arī ļoti labi cīnījās.

Patrīcijai šis bija ļoti labs psiholoģiskais treniņš, jo blakus esot trenerim, tomēr ir daudz vieglāk cīnīties.

Patrīcija, demonstrējot labākās rakstura iezīmes, izcīnija 1. vietu.

Marija Agafonova arī pārliecinoši aizvadīja 4 cīņas ar labām pretiniecēm, finālā ar 3:0 pieveicot Igaunijas sportisti, tā izcīnot 1. vietu.

Ar šo pretinieci Mara tikusies vairākkārt un allaž smagās cīņās viņu uzvarējusi.

Reinis Ruža cīnījās labi, kopā aizvadot 4 cīņas, bet pusfinālā nācās atzīt Krievijas sportista pārākumu, kurš vēlāk kļuva par sacensību uzvarētāju šajā kategorijā.

Cīņā par 3. vietu Reinis ļoti pārliecinoši pieveica Latvijas sportistu.

Tāpat Reinis startēja arī kumitē, kategorijā 12-13gadi -46kg, kur pusfinālā zaudēja pretiniekam no Latvijas un izcīnija savu otro 3. vietu šajās sacensībās.

Kumite

Ričards Reinhauss kategorijā 10-11gadi - 38kg, kurš ir jaunākais no mūsu sportistiem, cīnijās, cik spēja, tomēr pusfinālā, izlaižot kāju galvā, nepārprotami ar lielu kontaktu, par ko tiesneši nesodīja pretinieku, bet gan iedeva 3 punktus, un Ričards bija spiests cīnīties par 3. vietu, ko arī ieguva.

Denam Sadikovam kategorijā 10-11gadi +38kg bija nedaudz vieglāk, jo paspēja no sava treniņa ierasties viņa vecākais brālis Ruslans (pasaules WKF junioru vecečempions), kas reizē ir arī Dena treneris un spēja Denam dot vērtīgus padomus.

Bet tas nenozīmē, ka Denam viegli nācās sasniegt uzvaras 4 cīņās.

Dena pretinieki bija svarā krietni lielāki un arī sitieni, ko saņēma Dens, bija krietni stiprāki.

Divas cīņas, tajā skaitā fināls noritēja ar pagarinājumu, jo pamatlaiks beidzās neizšķirti.

Dens parādija raksturu un ļoti pelnīti uzvarēja visus, tā iegūstot 1. vietu.

Artūrs Keiselis kategorijā 12-13gadi - 46kg aizvadīja 4 cīņas un vienkārši sagrāva pretiniekus.

Tā kā tiesneši atļāva lielāku kontaktu nekā parasti, Artūrs diviem pretiniekiem caursita presi un bija nepieciešams ilgs laiks, lai pretinieki atgūtos, tajā skaitā arī finālā.

Pa cīņām iegūtie un zaudētie punkti - 20:1 Artūra labā. Rezultātā 1. vieta.

Toms Logins startēja 2 kategorijās: 12-13 gadi +46kg, kā arī 14-15gadi - 56kg, kopā aizvadot 8 cīņas.

Iznāca tā, ka abas kategorijas notika reizē uz blakus tatami un Toms bija spiests aizvadīt pat 5 cīņas pēc kārtas, skrienot no viena tatami uz otru.

Tas Tomam prasīja ļoti daudz spēka un abās kategorijās finālos tomēr nācās piekāpties pretiniekiem, tā izcīnot divas 2.vietas.

Eduards Krasons startēja kategorijā 14-15gadi -56kg, uzvarēja 2 cīņas un pusfinālā pēc tiesnešu balsojuma, piekāpās mūsējam Tomam Loginam, tā rezultātā izcīnot 3.vietu.

Šajā pašā kategorijā, 14-15gadi - 56kg, startēja arī Armands Rožkalns, kurš 4 cīņās pieveica visus pretiniekus un finālā izcīnija 1. vietu.

Jāatzīst, ka visu pjedestālu šajā kategorijā pārstāvēja tikai mūsu sportisti.

Dāvis Spriņģis startēja kategorijā 14-15gadi +65kg. Bez lielas piepūles visus uzvarēja un izcīnija 1.vietu.

Kopumā Baltijas karatē kluba jauno sportistu starts, šoreiz gan treniņu nolūkā, vērtējams kā ļoti labs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV