Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Zināmi Latvijas vīriešu volejbola izlases kandidāti PČ kvalifikācijas turnīram

LVF, 28.04.2009. 14:43

Oficiāli kļuvuši zināmi tie volejbolisti, kuri 4. maijā sanāks uz Latvijas vīriešu volejbola izlases pirmo treniņu Olimpiskajā Sporta centrā, lai uzsāktu gatavošanos 2010. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēlēm.
Zināmi Latvijas vīriešu volejbola izlases kandidāti PČ kvalifikācijas turnīram

Latvijas vīriešu volejbola izlasei no 30. maija līdz 1. jūnijam piedalīsies 2010. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra 2. kārtas spēlēs, kas risināsies Roterdamā. Mūsu izlases pretinieki šajā turnīrā būs Nīderlandes, Turcijas un Igaunijas volejbolisti.

Uz pirmo treniņu Olimpiskajā Sporta centrā, 4. maijā sanāks desmit Latvijas izlases kandidāti – Deniss Petrovs, Agris Leitis (abi cēlāji), Viktors Koržeņevičs, Andrejs Zavorotnijs, Armands Celitāns (pirmā tempa uzbrucēji), Jānis Šmēdiņš, Aivars Petruševics, Ēriks Baiks (otrā tempa uzbrucēji), Austris Štāls un Toms Šmēdiņš (abi libero). Pēc pēdējām spēlēm Krievijas Superlīgā izlasei pievienosies arī tās līderis Gundars Celitāns, pagaidām gan nav zināms vai viņš piedalīsies jau izlases pirmajā treniņā.

Tāpat uz izlasi tika aicināti Vjačeslavs Grimailovs, kurš palīdzēja izlasei pārvarēt kvalifikācijas pirmo kārtu, kas šī gada decembrī notika Rīga, Valters Ramma, Ansis Medenis un Vladislavs Hotuļevs. Grimailovs diemžēl personisku iemeslu dēļ apstiprināja, ka nevarēs piedalīties sagatavošanās sākumciklā, tāpēc tika pieņemts lēmums par Petrova un Leiša dalību izlasē, Grimalovu atstājot tālākā rezervē. Ramma, Medenis un Hotuļevs, ņemot vērā savas spēkā esošās saistības ar klubiem ārvalstīs un vēl joprojām aktīvās sezonas gaitas, nevar ierasties uz izlases pirmajiem treniņiem, bet principiāli ir devuši savu piekrišanu dalībai izlasē, un neizslēdz iespēju pievienoties izlasei pēc sezonas noslēguma klubos.

Izlasei šajā atlases ciklā personisku iemeslu dēļ nevarēs palīdzēt Jānis Pēda un Salvis Cielavs, savukārt veselības problēmu dēļ izlasei palīdzēt nevarēs Valērijs Lomakins un Andrejs Baburovs. Izlases kandidātu lokā sākotnēji bija arī „Cēsu Alus” komandas spēlētājs Hermans Egleskalns, bet no dalības izlases treniņos viņš bija spiests atteikties, par prioritāti izvirzot vidusskolas absolvēšanu.

Tāpat šobrīd tiek apzināti junioru izlases spēlētāji, kuri varētu iesaistīties pieaugušo izlases treniņu procesā gadījumā, ja izlasei laicīgi nepievienosies kāds no ārzemēs spēlējošajiem spēlētājiem, kas to apsolījuši.

Gatavošanās ciklu, tās treneru Raimonda Vildes un Uģa Krastiņa vadībā, izlase uzsāks 4.maijā, Olimpiskajā Sporta centrā. Līdz 12. maijam izlasei paredzēti fiziskās sagatavotības un volejbola treniņi, bet 13. maijā tā dosies uz pārbaudes turnīru Mogiļevā (Baltkrievijā), kur Latvijas izlasei pretiniekos būs Baltkrievijas, Ukrainas un Igaunijas valstsvienības. Pēc turnīra tiks aizvadīts pēdējais sagatavošanās cikls (desmit dienas), pēc kura 28. maijā izlase dosies uz Roterdamu, kur no 30. maija līdz 1. jūnijam aizvadīs pasaules čempionāta kvalifikācijas 2. kārtas sacensības.
 
PČ kvalifikācijas 2. kārtas turnīra F grupas kalendārs, Roterdama:

30. maijs Nīderlande – Latvija
30. maijs Turcija – Igaunija
31. maijs Igaunija – Nīderlande
31. maijs Turcija – Latvija
1. jūnijs Igaunija – Latvija
1. jūnijs Nīderlande – Turcija

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV