Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jauns rekords, dūmi un salūts – Dragreisa čempionāta 1. posmā „DrinkMe Drag Meeting”

Ilze Fridrihsone, 29.04.2009. 16:03

Ar jaunu ātruma rekordu, drifta šovu, vaboļu dragreisu un salūtu vairāku tūkstošu apmeklētāju klātbūtnē noslēdzies Latvijas Dragreisa Čempionāta 1. posms „DrinkMe Drag Meeting 2009”, kas 26. aprīlī Biķerniekos uz starta pulcēja gandrīz 100 dragreisa automašīnas.
Jauns rekords, dūmi un salūts – Dragreisa čempionāta 1. posmā „DrinkMe Drag Meeting”

Galerijas:

Sacensības jau no paša sākuma bija neprognozējamas, jo bija pieteikušies daudzi braucēji ar iepriekš Latvijā neredzētām automašīnām. Nedalītas simpātijas izpelnījās Edgars Eriņš ar Nissan Silvia, bet diemžēl, viņa 1600 zs motoram treniņbraucienos izbeidzās resursi – noķīlēja virzulis un tika norauts klanis. Automašīnas mehāniķi atklāja, ka šo brīnumu redzēsim tikai 1. augustā Latvijas Dragreisa Čempionāta 3. posmā un „DrinkMe Cup” noslēguma posmā Biķerniekos. Par pārsteigumu parūpējās arī A klases braucējs Artūrs Soboņs ar koši zaļo Opel Kadett, kurš finālā uzvarētāja godu atņēma pagājušās sezonas līderim Raimondam Burakevičam. Raimonds palika tikai trešais, bet otrā vieta Valteram Šulcam ar Honda CRX. B klases līderis Agris Biezais arī šoreiz bija pirmais, aiz sevis atstājot Ivaru Ērgli ar Audi 90 un Aivaru Brūveru ar BMW 2002. Par sacensību vislielāko pārsteigumu parūpējās C klases uzvarētājs Ilmārs Zausajevs, kurš ar Audi Carbon Destroyer uzstādīja jaunu trases rekordu, 201 metra distancē sasniegdams 200,6 km stundā. Viņa lielākajam konkurentam Mārim Ozoliņam ar EVO Prospeed – diemžēl falšstarts. Trešais palika Artjoms Kočlamazašvili ar BMW M Coupe, kuram sacensību laikā radās vairākas tehniskas problēmas. D klasē pirmais – Māris Ozoliņš, otrais – Romāns Ležņins ar Audi S4, bet trešais – Edmunds Petrovs ar Subaru Impreza. Sacensību jaunums – G klase jeb handikaps, kurā braucēji spēkojās ar standartauto. Vārdadienas dāvanu saņēma pirmās vietas ieguvējs Sandris Zvirgzdiņš ar MB, aiz sevis atstādams Rihardu Storu ar Audi RS6 un Helviju Plaudi ar Audi Coupe.

Lielas ovācijas pasākumā ieguva gan „vaboļu dragreiss” , gan arī drifta performance, kuru izpildīja vienīgā drifta braucēja Kristena tandēmā ar Jāni Lambertu. Tika veikts arī kāds eksperiments – Raimonds Burakevičs sacentās ar kartinga braucēju Mārci Birkenu, kurš finišā tikai pavisam nedaudz atpalika no Latvijas ātrākās Opel Corsa. Kā jau vienmēr, viens no pasākuma efektīgākajiem brīžiem bija riepu kūpināšanas šovs, kura uzvarētāju noteica skatītāji. Izmantojot dažādus drifta trikus, vislielākās ovācijas saņēma profesionāls drifta braucējs Raivo Mužiks. Bet sacensību noslēgumā pēc apbalvošanas visus priecēja salūts, kuru nodrošināja vadošā pirotehnikas firma „Petarde”.

Ar braucienu rezultātiem un fotogaleriju apkopojumu variet iepazīties portālā www.forsaza.lv.

Pasākuma ģenerālsponsors – enerģijas dzēriens „DrinkMe”, Drošības auto nodrošina WESS Select, sacensības atbalsta Latvijas Mūzikas Kanāls, vīriešu aromāts Lamborghini, European Hit Radio, OHO.lv, easyget.lv, EKO Polise, Getaway.lv, VPZDU Racing, DelfiAuto.lv, BMWPower.lv, MotoPower.lv; Vabole.lv, Vipi.lv, Postfactum.lv, Travelnews.lv, Motors24.lv, Dāvanu serviss, Petarde.lv; Ādažu čipsi EGO; Paleto.lv, Rubbers.lv, Cinamon, NR Data, SEMS, Corporate, Motul un Apbalvojumu darbnīca.


Rezultāti:

A klase
1. Artūrs Soboņs, Opel Kadett
2. Valters Šulcs, Honda CRX
3. Raimonds Burakevičs, Opel Corsa

B klase
1. Agris Biezais, BMW 325
2. Ivars Ērglis, Audi 90
3. Aivars Brūvers, BMW 2002

C klase
1. Ilmārs Zausajevs, Audi Carbon Destroyer
2. Māris Ozoliņš, Mitsubishi Evo
3. Artjoms Kočlamazašvili, BMW M Coupe

D klase
1. Māris Ozoliņš, Mitsubishi Evo
2. Romāns Ležņins, Audi S4
3. Edmunds Petrovs, Subaru Impreza

G klase (handikaps)
1. Sandris Zvirgzdiņš, MB
2. Rihards Stors, Audi RS6
3. Helvijs Plaudis, Audi Coupe

Foto: Deniss Podnebess un Ingus Evertovskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV