Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Jāturpina ar uzvarām!

Vita Ļebedeva, 30.04.2009. 15:26

Trešdien Latvijas valstsvienība izdarīja to, kas bija ļoti nepieciešams – uzvara pār Austriju ar 2:0! Tā ir desmitā sausā spēle Latvijai un trešā Edgaram Masaļskim pasaules čempionātos kopumā.
Jāturpina ar uzvarām!

Gan pirms, gan spēles garumā bija jūtama spriedze abu komandu vidū. Katrs apzinājās spēles iznākuma svarīgumu. Arī pēc spēles Latvijas hokejisti atzina: ”Šoreiz ir galvenais rezultāts, bet parādītais uz laukuma paliek otrajā plānā.”.

Vārtus Latvijas labā guva Mārtiņš Cipulis un Guntis Džeriņš, kuram tie bija pirmie vārti pasaules čempionātā. Par spēles labāko atzina komandas kapteini Kārli Skrastiņu, kurš izglāba komandu no vārtu zaudējuma.

Pēc spēles Francijas delegācijas vadītājs Patriks Frančeteris jokoja: „Mums ir uzvaras viesnīca! Interesanti, kā mēs sadalīsim uzvaru savstarpējā spēlē?”. Atgādinām, ka Latvijas komanda dzīvo vienā viesnīcā ar Francijas komandu.

Latvija ir iekļuvusi turnīra otrajā kārtā E grupā, kur būs jācīnās ar Šveici, Franciju un Krieviju. Mūsu komandai šobrīd ir divi punkti.

Latvijas – Šveices spēle sāksies 30. aprīlī plkst. 17:15. Vārtus sargās Edgars Masaļskis. Savukārt ceturtajā maiņā šovakar spēlēs Aleksejs Širokovs un Oskars Bārtulis, aizvietojot Robertu Jekimovu un Oļegu Sorokinu. Pēc direktorāta sēdes lēmuma Mārtiņš Karsums varēs palīdzēt cīņā ar Šveici.

Latvijas Hokeja federācija sveic treneri Hariju Vītoliņu, kuram šodien ir dzimšanas diena. 1. maijā svinamā diena ir arī vārtsargu trenerim Mihailam Vasiļonokam.

LATVIJAS HOKEJA VALSTVIENĪBAS SASTĀVS
Spēlē Latvija – Šveice
2009. gada 30. aprīlī

1.    maiņa:
9 Karsums Mārtiņš
5 Sprukts Jānis
75 Anķipāns Ģirts
7 Skrastiņš Kārlis
26 Krišjānis Rēdlihs

2.    maiņa:
47 Cipulis Mārtiņš
12 Vasiļjevs Herberts
17 Ņiživijs Aleksandrs
18 Pujacs Georgijs
13  Galviņš Guntis

3. maiņa:
10  Dārziņš Lauris
19 Rēdlihs Miķelis
21 Bērziņš Armands
2 Laviņš Rodrigo
11 Sotnieks Kristaps

4. maiņa:
29 Cipruss Aigars
14 Džeriņš Guntis
16 Širokovs Aleksejs
15 Jerofejevs Aleksandrs
3 Bārtulis Oskars

Vārtsargi:
31 Masaļskis Edgars
30 Naumovs Sergejs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV