Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvija sagrauj Franciju ar 7:1

LETA, 02.05.2009. 19:42

Pasaules hokeja čempionāta otrā apakšgrupu turnīra E grupas otrajā mačā sestdien Latvijas izlase ar rezultātu 7:1 (1:0, 2:0, 4:1) sagrāva Francijas valstsvienību, praktiski garantējot sev vietu ceturtdaļfinālā.
Latvija sagrauj Franciju ar 7:1

Pasaules hokeja čempionāta otrā apakšgrupu turnīra E grupas otrajā mačā sestdien Latvijas izlase ar rezultātu 7:1 (1:0, 2:0, 4:1) sagrāva Francijas valstsvienību, praktiski garantējot sev vietu ceturtdaļfinālā.

Spēles rezultātu astotajā minūtē atklāja Aleksandrs Ņiživijs, kurš realizēja Latvijas izlases skaitlisko vairākumu. Otrās trešdaļas sākumā Mārtiņš Cipulis dubultoja Latvijas komandas pārsvaru, bet pēc divām ar pusi minūtēm Lauris Dārziņš trešo reizi pārspēja Francijas izlases vārtsargu.

Ceturtos vārtus Latvijas izlases labā mača 47.minūtē guva Kārlis Skrastiņš, kuram šie bija pirmie vārti pasaules čempionātā, bet pēc nepilnām divām minūtēm savus pirmos vārtus čempionātā guva arī Aleksandrs Jerofejevs.

Spēles 52.minūtē Francija vienus vārtus atguva, kad precīzi meta Liks Tardifs, bet pēc nepilnas minūtes Ģirts Ankipāns Latvijai atjaunoja piecu vārtu vadību. Arī Ankipānam šie bija pirmie vārti čempionātā. Vēl pēc 15 sekundēm savus otros vārtus šajā mačā guva Cipulis, panākot jau 7:1.

Latvijas izlasei šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas pasaules čempionātā.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmajā apakšgrupu turnīrā ierindojās trešajā vietā un otrā posma apakšgrupu turnīra E grupas pirmajā spēlē ceturtdien ar rezultātu 2:1 pēcspēles metienu sērijā pārspēja mājiniekus, Šveices valstsvienību.

Savukārt Francija pirmajā grupu turnīrā ieņēma trešo vietu, bet savā E apakšgrupas pirmajā mačā piektdien ar rezultātu 2:6 kapitulēja ASV valstsvienībai.

Vēl vienā E apakšgrupas sestdienas spēlē pašreizējā čempionvienība Krievija mērosies spēkiem ar ASV izlasi. Šis mačs sāksies plkst.21.15.

E apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar astoņiem punktiem patlaban ieņem Krievija, kurai ar septiņiem punktiem seko ASV un Latvija. Pa četriem punktiem pagaidām ir Zviedrijai un Šveicei, savukārt Francijas valstsvienība pie punktiem pagaidām nav tikusi.

E apakšgrupas pēdējo maču Latvija aizvadīs svētdien, kad plkst.21.15 spēlēs ar Krieviju.

Četras labākās komandas no E un F grupas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet atlikušajām četrām komandām čempionāts būs beidzies.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV