Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta izcīna septīto vietu

LETA, 07.05.2009. 21:29 | komentāri (2)

Pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien Latvijas izlase ar rezultātu 2:4 zaudēja Kanādas valstsvienībai, čempionāta noslēgumā ieņemot septīto vietu.
Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta izcīna septīto vietu

Spēles rezultātu 27.minūtē atklāja Denijs Hītlijs, bet mača 35.minūtē, spēlējot skaitliskajā vairākumā, Dens Hemhuiss dubultoja Kanādas izlases pārsvaru. Spēles 38.minūtē, Latvijai spēlējot skaitliskajā mazākumā, Guntis Galviņš vienus vārtus atguva, bet pēc 17 sekundēm skaitlisko vairākumu realizēja Stīvens Stemkoss, atjaunojot Kanādai divu vārtu pārsvaru.

Trešās trešdaļas sākumā Herberts Vasiļjevs ar precīzu metienu vārtu augšējā stūrī samazināja Kanādas pārsvaru līdz 2:3, bet pēc nepilnām divām minūtēm Metjū Lombardi panāca 4:2 Kanādas labā.

Latvijas izlase mača pirmo trešdaļu uzsāka aktīvi, cenšoties veidot bīstamus uzbrukumus un pie jebkuras iespējas izdarīt metienus pa pretinieku vārtiem. Tomēr trešajā minūtē Georgijs Pujacs pārkāpa notiekumus, un latviešiem divas minūtes bija jāspēlē skaitliskajā mazākumā, kuru, pateicoties vārtsarga Edgara Masaļska stabilajai spēlei, izdevās izturēt.

Trešdaļas turpinājumā ripu nedaudz vairāk kontrolēja Latvijas hokejisti, taču vārtu guvumam tuvāk bija kanādieši, kuri atbildēja ar ātriem un bīstamiem pretuzbrukumiem. 13.minūtē pretinieka mestā ripa neveiksmīgi trāpīja Masaļskim pa ķiveres apakšu, bet viņš spēja turpināt spēli. Pirmās trešdaļas beigās iniciatīvu pārņēma Kanādas valstsvienība, iespiežot latviešus savā aizsardzības zonā, taču bez kļūdām turpināja spēlēt Masaļskis, un trešdaļa beidzās ar neizšķirtu rezultātu 0:0.

Otrā trešdaļa iesākās līdzīgā spēlē, un abām komandām jau pirmajās minūtēs bija iespējas gūt vārtus. Trešdaļas septītajā minūtē Hītlijs straujā pretuzbrukumā pēc Dereka Roja piespēles ar precīzu metienu no vārtu priekšas izvirzīja vadībā kanādiešus. 11.minūtē Hītlijam bija iespēja gūt vēl vienus vārtus, taču Latvijas valstsvienību šoreiz glāba Masaļskis.

Kanādas izlase pēc gūtajiem vārtiem centās palielināt spēles tempu, un Latvijas hokejistiem bija aizvien grūtāk tikt līdzi. Mača 35.minūtē Hemhuiss skaitliskajā vairākumā ar precīzu metienu no zilās līnijas panāca jau 2:0 Kanādas valstsvienības labā. Četras minūtes pirms trešdaļas beigām latvieši nonāca trijatā pret pieciem Kanādas spēlētājiem.

Trešdaļas 18.minūtē Galviņš un Herberts Vasiļjevs skaitliskajā mazākumā izgāja divatā pret vienu kanādiešu aizsargu un samazināja rezultāta starpību līdz vieniem vārtiem. Taču jau pēc 17 sekundēm Stamkoss bija pirmais pie Masaļska vārtu priekšā atsistās ripas, panākot otrās trešdaļas beigu rezultātu 3:1.

Trešo trešdaļu kanādieši uzsāka, spēlējot skaitliskajā vairākumā, bet jau otrajā minūtē Vasiļjevs ar nevainojami precīzu metienu vārtu augšējā stūrī vēlreiz samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Ceturtās minūtes sākumā Latvijas hokejisti neveiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, ļaujot Lombardi izlauzties līdz vārtu priekšai un panākt rezultātu 4:2.

Turpinājumā Kanādas izlase sāka vairāk uzmanības pievērst savu vārtu drošībai un tikai atsevišķās epizodēs viens vai divi kanādiešu uzbrucēji devās asos pretuzbrukumos, kamēr Latvijas valstsvienība pastāvīgi izdarīja spiedienu uz pretinieku vārtiem. 15.minūtē Hītlijs tika noraidīts uz divām minūtēm par sitienu ar nūju, cenšoties iebakstīt vārtos ripu, kuru jau bija tvēris Masaļskis.

Latvijas izlases treneri jau piecas minūtes un septiņas sekundes pirms spēles beigām nolēma nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kas nesa augļus, jo kanādieši pēc dažām sekundēm saņēma vēl vienu divu minūšu noraidījumu, bet latvieši arī sešatā pret trijiem pretinieku laukuma spēlētājiem nespēja gūt vārtus. Mača 58.minūtē Hemhuiss rupji pārkāpa noteikumus pret Oļegu Sorokinu, par ko saņēma 2+10 minūšu noraidījumu.

Latvijas hokejisti cīnījās līdz pēdējai sekundei, tomēr izlīdzinājumu panākt neizdevās, un mačs beidzās ar rezultātu 4:2 Kanādas izlases labā.

Pa pretinieku vārtiem izdarīto metienu attiecība šajā spēlē bija 48:23 kanādiešu labā.

Latvijas izlases rindās par vērtīgāko spēlētāju šajā mačā tika atzīts Mārtiņš Cipulis, bet starp kanādiešiem labākais bija Rojs.

Savukārt visā čempionātā kā labākie Latvijas valstsvienības spēlētāji tika nosaukti vārtsargs Masaļskis, aizsargs Kārlis Skrastiņš un uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs.

Pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase pēdējo reizi spēlēja 2004.gadā, kad ar rezultātu 1:4 piekāpās Zviedrijas valstsvienībai.

Līdz šim 24 pasaules čempionātos triumfējušas divas izlases - Kanāda un Krievija (ieskaitot PSRS panākumus). Savukārt 11 reizes par pasaules čempioniem kļuvuši čehu (ieskaitot Čehoslovākijas izlasi) hokejisti, bet astoņas reizes triumfējuši zviedri.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV