Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Medeņa un Hotuļeva spēlēšana izlasē zem jautājuma zīmes

Jānis Celmiņš, 11.05.2009. 00:32

Latvijas vīriešu volejbola izlase turpina gatavoties pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēlēm, kas maija beigās un jūnija sākumā risināsies Roterdamā. Zem lielas jautājuma zīmes ir Vladislava Hotuļeva un Anša Medeņa dalība Latvijas izlasē.

Latvijas vīriešu volejbola izlases kandidāti jau nedēļu trenējas kopā un nākamās nedēļas nogalē piedalīsies turnīrā Baltkrievijas pilsētā Mogiļevā. Pārbaudes turnīrā ar nosaukumu „Gubernatora kauss” Latvijas izlasei pretī stāsies mājinieku Baltkrievijas izlase, kā arī Ukrainas un Igaunijas valstsvienības.

Nedēļu PČ kvalifikācijas turnīram izlases treniņos gatavojas Deniss Petrovs, Agris Leitis (abi cēlāji), Viktors Koržeņevičs, Andrejs Zavorotnijs, Armands Celitāns (pirmā tempa uzbrucēji), Jānis Šmēdiņš, Aivars Petruševics, Ēriks Baiks, Artjoms Andilevko (otrā tempa uzbrucēji), Austris Štāls un Toms Šmēdiņš (abi libero). Tuvāko dienu laikā izlases treniņiem pievienosies arī Gundars Celitāns, kurš jau atgriezies mājās. Izlases treneri viņam devuši nelielu pauzi atelpai pēc smagās sezonas Krievijā.

Lielāka neskaidrība šobrīd ir par Vladislava Hotuļeva un Anša Medeņa spēlēšanu izlasē. „Neskatoties uz to, ka komandas ārsti ieteica Hotuļevam nespēlēt, spēlētājs finālsēriju Spānijas čempionātā aizvadīja ar savainojumu. Uz to uzstāja kluba treneris. Šobrīd ārsti iesaka Hotuļevam no treniņiem atturēties vismaz trīs nedēļas, kas nozīmē, ka izlases treniņu procesā piedalīties viņš nevarēs. Galīgais pieteikums ar spēlētājiem uzvārdiem jāiesniedz līdz 18. maijam,” pastāstīja Latvijas izlases menedžeris Ainārs Dakša.

Vēl sarežģītāka situācija ir ar Ansi Medeni. „Viņam sezonas pēdējā spēle Katarā jāaizvada 16. maijā. Ansis ir izteicis gatavību pievienoties izlasei, taču nav skaidrs, vai Kataras klubs izpildīs visas saistības pret spēlētāju un vai viņš uzreiz pēc sezonas varēs pievienoties izlasei. Līdz ar to galīgais lēmums, kuri otrā tempa uzbrucēji tiks pieteikti turnīram, tiks pieņemts pēc „Gubernātora kausa” izcīņas,” skaidroja Dakša.

PČ kvalifikācijas 2. kārtas turnīra F grupas kalendārs, Roterdama:
30. maijs Nīderlande – Latvija
30. maijs Turcija – Igaunija
31. maijs Igaunija – Nīderlande
31. maijs Turcija – Latvija
1. jūnijs Igaunija – Latvija
1. jūnijs Nīderlande – Turcija

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV