Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jau otro gadu Baltijas valstīs norisināsies Ielu Futbola turnīri

Brigita Zariņa, 22.05.2009. 11:22

23.maijā plkst. 10:00 izklaides un atpūtas centrā Riga Plaza norisināsies Ielu Futbola turnīru atklāšana. Ielu Futbols ir sociāls projekts ar nolūku panākt atvērtāku un sociāli mobilāku Latvijas sabiedrību. Tā mērķis ir bērnu un jaunatnes brīvā laika nodarbināšana, kā arī veselīga dzīves veida veicināšana.

Projekts Ielu Futbols norisināsies jau otro gadu. Pagājušā gada tika veiksmīgi aizvadīti deviņi turnīri lielākajās Latvijas pilsētās. Pasākumā piedalījās 328 komandas, tika izspēlētas 811 spēles, un tika iesisti 3841 vārti! Atsaucība bija tika liela, ka sadarbībā ar Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekciju tika organizēti arī Rīgas Vidzemes priekšpilsētas starpskolu turnīri. Šogad futbola turnīri norisināsies arī Igaunijā un Lietuvā. Projekta īpaša pievilcība ir tā, ka lai spēlētu ielu futbolu nav nepieciešamas ļoti specifiskas iemaņas. Lai piedalītos spēlē ir nepieciešamas tik vien kā skriet un spert pa bumbu.

Lai pasākums būtu aizraujošāks, pasākuma organizatori ir rūpīgi piedomājuši pie pasākuma norises. Programmā iekļautas ne tikai spēles, konkursi, bet arī Šona Deju Studijas studentu deju priekšnesumi. Īpaša būs arī mūziķu piedalīšanās – Emi, Diana Moon, Andris Kivičs, grupa PeR, Latte, Simply 4 u.c., jo bez muzikāliem priekšnesumiem izpildītājiem būs jāpierāda savas spējas arī futbola spēlē.

Ielu Futbolā nepieciešams tikai vārtsargs un trīs laukuma spēlētāji. Spēle notiek 15 x 10 metru lielā norobežotā laukumā. Vārtu izmērs 180 x 120 cm. Visos Ielu futbola turnīros tiek spēlēts, ievērojot „godīgas spēles” principus, kas, veicina gan spēlētāju izpratni par futbolu, gan arī sekmē viņu attieksmi pret citiem spēlētājiem. Svarīgs aspekts ir arī tas, ka tiek novērsta dzimumu diskriminācija – ielu futbolu var spēlēt sievietes kopā ar vīriešiem, kā arī nav vecuma ierobežojumu.

Ielu futbola turnīrus organizē Latvijas Ielu Futbola Federācija.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV