Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas pludmales izlasei svētdien draudzības mačs pret Igauniju

Mārtiņš Hartmanis, 22.05.2009. 13:50

Šo svētdien, 24.maijā Pērnavā jūras piekrastē pie SPA viesnīcas Latvijas pludmales izlase spēlēs draudzības maču pret Igaunijas izlasi. Tā būs vienīgā un svarīgākā sagatavošanās Latvijas pludmales valstsvienībai pirms FIFA Pasaules Kausa Pludmales futbolā Eiropas zonas kvalifikācijas spēlēm Spānijas pilsētā Castellon de La Plana, informē Latvijas Pludmales futbola asociācijas prezidents Aivars Bergers.

"Draudzības spēle pret Igauniju būs garāka nekā ierasts un tās mērķis būs spēlētāju pārbaude dažādos virknējumos, dažādās pozīcijās," stāsta pludmales izlases galvenais treneris Valts Būmanis. "Arī igauņi ar brazīliešu treneri priekšgalā nopietni gatavojas kvalifikācijas spēlēm Spānijā, turklāt igauņi gatavojas arī Eirokausiem - sacensībām, kur Latvija šogad vēl nepiedalīsies," norāda V.Būmanis.

Latvijas pludmales izlase sastāvā, kuru plānots nosaukt 31.maijā, uz Spāniju dosies 4.jūnijā un spēlēs pret turnīra saimniekiem Spāniju, Čehiju un Rumāniju. Šīs spēles notiks 7., 8. un 9.jūnijā. Pēc tam divas pirmās vietas kvalificēsies astotdaļfinālam no visām septiņām grupām. Šīm 14 izlasēm izslēgšanas spēlēs pievienosies arī divas labākās trešo vietu ieguvējas pēc punktu, vārtu attiecību un citiem rādītājiem. Eiropas zonas kvalifikācijas spēļu fināls būs 14.jūnijā.

"Latvijas pretinieki ir diezgan spēcīgi, bet, ja veiksme neatkāpsies, nekas nav neiespējams," stāsta V.Būmanis. "Mums jācīnās - Spānija pludmales futbola reitingā ir otra spēcīgākā pēc Portugāles izlases, Čehijai pērn zaudējām ar 5:7, bet varēja būt arī otrādāk, savukārt Rumānija pagājušogad visiem zaudēja, bet tas nenozīmē, ka viņi ir nīkuļi," izlozes rezultātus vērtē V.Būmanis.

FIFA Beach Soccer World Cup 2009 Eiropas zonas kvalifikācijas turnīrs ir atlase Pasaules Kausa finālturnīram, kas šogad notiks Dubaijā no 16.-22.novembrim. Uz to dosies četras Eiropas izlases - šī kvalifikācijas turnīra pusfinālistes un par piekto ceļazīmi uz Dubaiju savstarpēji cīnīsies pusfinālu zaudētājas. Kopumā Eiropas zonas kvalifikācijas turnīrā šogad piedalās 28 valstu komandas, kas šīs sacensības padara par visplašāk pārstāvēto turnīru pludmales futbola vēsturē.

Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra grupas (15.maija izlozes rezultāti):
A grupa: Spānija, Čehija, Rumānija, Latvija.
B grupa: Portugāle, Vācija, Austrija, Azerbaidžāna.
C grupa: Krievija, Anglija, Andora, Kazahstāna.
D grupa: Itālija, Ukraina, Igaunija, Bulgārija.
E grupa: Francija, Grieķija, Turcija, Slovākija.
F grupa: Šveice, Ungārija, Nīderlande, Izraēla.
G grupa: Polija, Norvēģija, Baltkrievija, Beļģija.

Latvijas pludmales izlases galvenais atbalstītājs ir INKO Brokeri.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV