Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Orientēšanās tautas sacensībām Magnēts nosvinēts 40. jubilejas posms

Ieva Vīlota, 23.05.2009. 14:45

Orientēšanās tautas sacensības Magnēts 19.maijā atzīmēja 40. gadadienu kopš Lilastē pie Ummja ezera 1969. gada maijā notika pirmais šo populāro orientēšanās sacensību posms. Tāpat kā pirms 40 gadiem distancē Ummja ezera apkārtnē devās dažāda vecuma un sportiskās sagatavotības orientēšanās entuziasti. Jubilejas trasē izgāja arī sacensību dibinātājs Arno Līcis un bijušie Magnēta sacensību vadītāji un aktīvākie dalībnieki.
Orientēšanās tautas sacensībām Magnēts nosvinēts 40. jubilejas posms

„Kopš Magnēta pirmsākumiem daudz kas ir mainījies aprīkojuma ziņā – tagad finišā dalībnieki saņem izdruku ar savu rezultātu, atzīmēšanās kontrolpunktos notiek ar elektroniskas sistēmas palīdzību, tomēr nemainīgi ir bezgala pozitīvie cilvēki, kas startē Magnētā. Orientēšanās ir dzīvesveids, tāpēc Magnēta devīze ir un paliek – jebkurš drīkst un var”, saka Magnēta sacensību vadītājs Henrijs Freimanis.

Magnētu atbalsta mobilo sakaru operators Tele2, kura vairāki desmiti darbinieku ir aktīvi sacensību dalībnieki. Atzīmējot Magnēta 40. jubilejas sezonu, Tele2 orientieristi kopā ar bijušajiem un esošajiem Magnēta aktīvistiem pie Magnēta jubilejas akmens Ummja ezera krastā iestādīja kadiķi, lai tas atgādina par spēku, sīkstumu un dzīvotprieku, ko dod orientēšanās Magnētā. Lai dotu iespēju izkustēties dabā pēc iespējas vairāk cilvēkiem, visi Tele2 un Zelta Zivtiņas klienti Magnētā var startēt par īpašu cenu – Ls 2,50.

Magnēts ir populārākās tautas orientēšanās sacensības Latvijā. Tajās var piedalīties ikviens sportot gribētājs, jo Magnētā ir dažāda garuma un sarežģītības distances. Sacensības norit Rīgas apkārtnē katru otrdienu, trešdienu un ceturtdienu, un starts ir atvērts no plkst. 16:00 līdz 19:30. Magnētam ir vasaras un ziemas sezona, un gada laikā ir apmēram 130 iespējas startēt dažādos sacensību posmos. Vidēji vienā Magnēta posmā piedalās 500-600 aktīva dzīvesveida piekritēju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV