Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Noslēdzies Baltijas Karate Grand prix-Budo Cup un Ukrainas lielākais turnīrs Kijev Open

Maksims Inavčikovs, 27.05.2009. 11:50

Viens no lielākajiem un spēcīgākajiem turnīriem Baltijā, Igaunijas karatē kluba BUDO turnīrs šogad svinēja savu 15 gadu dzimšanas dienu. Tas sapulcēja neparasti daudz labu sportistu no septiņām valstīm (Krievijas, Gruzijas, Baltkrievijas, Somijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas).

Sacensības bija ļoti interesantas, jo dalībnieku līmenis bija augsts, tapēc cīņas bija spilgtas un emocijām pārpildītas. Latviju šajās sacensībās pārstāvēja vairāki klubi, tostarp arī Baltijas Karatē Klubs - 11 sportistu sastāvā kopā ar saviem treneriem Maksimu Ivančikovu un Aleksandru Stolarovu.

Pirmās sacensības sāka Katistes - Patrīcija Mierkalne un Marija Agafonova, kuras jau vairākas reizes ir pierādījušas to, ka ir labākās Katistes Baltijā. Abas meitenes savās kategorijās (10-11 un 12-13 gadi) pārspēja savas pretinieces un ieņēma 1.vietas. Marija, startējot kumite kategorijā 12-13 gadi -50 kg, uzvarēja visas savas pretinieces un ieņēma 1. vietu.  Patrīcijai šīs bija trešās kumitē sacensības, taču, neskatoties uz to, viņa spēja aizvadīt čertas cīņas un divās no tām uzvarēt, ieņemot 3.vietu.

Ļoti labi un pārliecinoši sevi parādīja BKK katists Kirils Membo. Pēc laba starta pieaugušo Eiropas čempionātā, kur Kirils ieņēma 7. vietu (43 valstu konkurencē), vinnējot  Austrijas un Azerbaidžānas pārstāvi, piekāpjoties daudzkārtējam  Pasaules Čempionam Luka Valldesi un  2008. gada Pasaules Vice Čempionam Francūzim ( Dakam). Budo turnīrā Kirils pārspēja visus savus pretiniekus un ieguva 1. vietu, tādejādi arī Labākā Baltijas katista titulu.

BKK kluba kadets Dāvis Spriņģis, kategorijā 14-15 gadi +70 kg, ļoti labi cīnoties, pārliecinoši uzvarēja četras cīņas un kļuva par sacensību uzvarētāju, ieņemot vēl vienu 1. vietu.

Nadežda Mihaiļeviča loti smagās cīņās uzvarēja cīņas cīņas un rezultatā ieguva 1. vietu

Ļoti labi sevi pārādīja Dens Sadikovs, kas kategorijā 10-11 gadi -40 kg, uzvarēja trīs cīņas un tikai vienā no tām piekāpās, rezultātā iegūstot 2. vietu.

Reinis Rūža izcīnīja 3. vietu kata zēniem 12-13 gadi, uzvarot savus trīs pretiniekus un tikai vienam piekāpjoties.

Ļoti labi cīnījās Artūrs Keiselis, uzvarēja četras cīņas un tikai vienā viņam pietrūka veiksmes, rezultatā izcīnīta 3. vieta.

Ļoti labi nostartēja Vladislavs Jaškuļs, kas startēja pieaugušo (18+) kategorijā, kaut gan viņam ir tikai 17. gadi. Kategorijā vīriešiem -67 kg uzvarēja trīs cīņas un vienā zaudēja Igaunijas karatē favorītam Dmitrijam Teplih un rezultātā ieņēma 3. vietu. Kategorijā Open (atklātā svaru kategorijā), kura šogad notika pēc jauniem BUDO kluba ieviestiem noteikumiem, Vladislavs sīvi cīnījās ar pieaugušākiem un smagākiem pretiniekiem un spēja uzvarēt Baltkrievijas, Igaunijas un Gruzijas parstāvjus, iekļūt sacensību finālā, bet iegūtās traumas dēļ finālā Vladiks neturpināja cīnīties un ieņēma 2. vietu, kā arī ieguva 300 Euro naudas balvu.

Pēc neveiksmēm, kuras Ruslanu Sadikovu piemeklēja visu šo sezonu, viņš reabilitējās šajās sacensībās. Aizvadot 11 cīņas Ruslans palika nepārspēts savā kategorija vīriesiem -75 kg, kur finalā tikās ar spēcīgu Krievijas pārstāvi, bet ar rezultātu 3:0 Ruslans uzvarēja viņu. Kategorijā Open vīriešiem Ruslans pārspēja Krievijas sportistu, Baltkrievijas nacionālās izlases sportistu. Vinnējot igauni, kas bija daudz smagāks par Ruslanu, iekļuva sacensību finalā, kur viņu jau gaidīja BKK sportists Vladislavs Jāškuļs. Ļoti labs sasniegums - divi sportisti no viena kluba prestižajā Open kategorijā.

Ruslans ieguva arī Baltijas Labākā cīnītāja titulu un titulu par Labāko tehniku.

Neskatoties uz daudzu izlases sportistu  nogurumu un traumām, sacensībās piedalījās arī Latvijas kumite komanda triju sportistu sastāvā (Andreju Ozerovu-klubs Tan, Maksimu Ivančikovu-BKK un Ruslanu Sadikovu-BKK). Latvijas komanda ļoti smagās un emocionālās cīņās pārspēja Gruzijas komandu un komandu no Blatkrievijas, un rezultātā ieņēma 1. vietu.Latvijas Sportisti, kas labi sevi pārādīja, bija Andrejs Ozerovs (klubs Tan), kurš uzvarēja kategoriju vīriešiem -84 kg, kluba Olimpik sportists Nikolajs Bodrovs, kurš ieguva 1. vietu kategorijā kadetiem -57 kg un tāpat ieguva arī balvu par labu tehniku.

Ukrainas Galvaspilsētā Kijeva notika ikgadējais Kijev Open turnīrs, kura piedalījās spēcīgakie

Latviju Šajā turnīra pārstāvēja Baltijas Karatē Kluba sportiste Viktorija Rezajeva. Vika(14 gadi) ir viena no lābakajām sava vecuma karatistēm Eiropā, šajā turnīrā piedalījās trīs kategorijās 13-14, 15-16 gadi un komanda kopa ar Krievijas sportistēm. Katra cīņa bija loti smaga, kategorijās piedalījās vairāk kā 30 sportistes, bet Viktorija spēja izcīnīt vienu 3 vienu pirmo un kopā ar Krievijas meitenēm komanda ieņemt 2. vietu.

Apsveicam Latvijas sportistus un kluba BKK sportistus ar labu startu Baltijas Grand Prix un Kijev Open sacensībās!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV