Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Sirmais un Skrastiņa izcīna uzvaras „Kāpa-2009” elites grupās

OK „Kāpa” preses dienests, 05.07.2009. 18:00

5.jūlija rītā ar trešo individuālo distanci noslēdzās ikgadējās Latvijas un arī Baltijas lielākās orientēšanās sporta sacensības „Kāpa-2009”.
Sirmais un Skrastiņa izcīna uzvaras „Kāpa-2009” elites grupās

Šis starts izšķīra galējo vietu sadalījumu sacensību kopvērtējumā. Šoreiz orientieristi distancēs devās turpat blakus apmešanās vietai – konferenču un atpūtas centram „Lejastiezumi” Usmas ezera krastos. Atšķirībā no iepriekšējām dienām, kad sportisti sacentās Mordangas apkārtnes mežos, šoreiz apvidus bija samērā līdzens ar neizteiktām reljefa formām. Lai šādā apvidū distanci veiktu bez lielām kļūdām, īpaša nozīme bija precīzai virziena noturēšanai, skrienot caur purviem un aizaugušiem brikšņiem no viena kontrolpunkta uz otru. Nevienu brīdi nevarēja atļauties zaudēt koncentrēšanos, jo, pazaudējot precīzu atrašanās vietu kartē, bija liels risks zaudēt dārgās minūtes, meklējot kontrolpunktus.

Vīriešu elites grupā trešo dienu pēc kārtas pārliecinošu uzvaru izcīnīja Mārtiņš Sirmais, svinot uzvaru arī „Kāpa-2009” kopvērtējumā. Ne mazāk pārliecinošu otro vietu kopvērtējumā izcīnīja Jānis Krūmiņš, visās trīs dienās sasniedzot otro ātrāko rezultātu. Sīva cīņa bija par nākamajām vietām. Uz trešo vietu kopvērtējumā izdevās pakāpties zviedru sportistam Jesper Lysell, trešajā dienā uzrādot ceturto ātrāko rezultātu. Tikmēr sieviešu elites grupā Aija Skrastiņa nosargāja uzvaru kopvērtējumā, trešajā sacensību dienā uzrādot trešo ātrāko rezultātu. Otro vietu „Kāpa-2009” ieņēma lietuviete Sandra Pauzaite, pārliecinoši uzvarot sacensību trešajā dienā. Otrais ātrākais rezultāts trešās dienas distancē palīdzēja Unai Aramai pacelties uz trešo pozīciju sacensību kopvērtējumā.

Pirmais trijnieks elites grupās trešās dienas sacensībās:

H21E 11.8 km - 25 KP
1. Mārtiņš Sirmais, Madonas BJSS 1:07:17
2. Jānis Krūmiņš, SK „Briksnis” 1:12:07
3. Kalvis Mihailovs, Auseklis - LSPA 1:13:34

D21E 8.0 km – 20 KP
1. Sandra Pauzaite, OK „Dainava” (Lietuva) 57:33
2. Una Arama, Madonas BJSS 1:03:33
3. Aija Skrastiņa, SK „Briksnis” 1:03:39

Līdz ar to trīs dienu orientēšanās svētki Usmas ezera apkārtnes mežos ir noslēgušies.

Vairāk informācijas un rezultāti: kapaok.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV