Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgas "Dinamo" kapteinis būs Sandis Ozoliņš

LETA, 27.07.2009. 14:17

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" kapteinis nākamajā sezonā būs leģendārais latviešu hokejists Sandis Ozoliņš, aģentūru LETA informēja klubā.

Ozoliņu par komandas kapteini ievēlēja balsojumā, kurā piedalījās "Dinamo" vienības spēlētāji.

Kā zināms, Ozoliņš līgumu ar Rīgas "Dinamo" parakstīja uz vienu gadu, tomēr tā nosacījumi netiek atklāti.

Jau ziņots, ka 2007./2008.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā Ozoliņš pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Sanhosē "Sharks", kura rindās aizvadītajās 38 spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja 13 rezultatīvas piespēles. Pēc līguma termiņa beigām latvietis kļuva par brīvo aģentu. Kopš tā laika viņš nevienā klubā nav spēlējis.

Ozoliņš ir vienīgais latviešu hokejists, kurš izcīnījis vienu reizi NHL prestižāko balvu Stenlija kausu. To viņš 1996.gadā paveica, spēlējot Kolorādo "Avalanche" vienības sastāvā. Tāpat latvietis septiņas reizes piedalījies Visu zvaigžņu spēlē. Kopumā viņš 15 sezonu laikā aizvadījis 875 NHL spēles, kurās guvis 167 vārtus un izdarījis 397 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Latvijas valstsvienību 36 gadus vecais aizsargs līdz šim pārstāvējis divās olimpiskajās spēlēs - 2002.gadā Soltleiksitijā un 2006.gadā Turīnā -, kā arī divos pasaules čempionātos, kopumā izlases labā gūstot trīs vārtus un izpildot 14 rezultatīvas piespēles. Pēc 2006.gada Olimpiādes Ozoliņš paziņoja par karjeras beigšanu valstsvienībā.

Hokejists jau reizi ir spēlējis Rīgas "Dinamo" komandā, tomēr tas notika vēl 1990.gadā, kad aizsargam bija tikai 18 gadi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV