Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

LAF Folkreisā Sirko pārspēj Timrotu

Viesturs Saukāns, 27.07.2009. 14:55

Svētdien Jelgavā, Rullīša trasē AutoStils supersprinta ietvaros notikušajā LAF Folkreisa trešajā sacīkstē „Rullītis 2009” uzvaru izcīnīja Juris Sirko no Jūdažiem, pārspējot rīdzinieku Paulu Timrotu un Uldi Andersonu no Saldus. Lai arī Sirko kvalifikācijā Timrotam zaudēja fināla pirmo starta vietu, finālā Juris apspēlēja Paulu pirmajā pagriezienā, sasniedzot uzvaru.
LAF Folkreisā Sirko pārspēj Timrotu

Septiņiem Folkreisa dalībniekiem bija jāaizvada seši kvalifikācijas braucieni, kuros tika noskaidrota finālbrauciena starta pozīciju secība. Kvalifikācijā uzvaru guva Pauls Timrots, startējot ar tikai divās nedēļās un par 500 latiem BBS Autocentra servisā sagatavotu Mazda 626 automobili, sasniedzot 45 punktus. Juris Sirko kvalifikāciju noslēdza ar 42 punktiem. Nākamajās vietās nokļuva Edgars Diļevka (Sigulda, 31), Andersons (20), Sandis Melngāršs (Valmiera, 18), Jevgēnijs Bergs (Rencēni, 7) un Andris Stulpiņš (Jūdaži, 2).

Finālbraucienā jau no starta vadībā nokļuva Sirko, uz brīdi atraujoties no Timrota, taču brauciena beigu daļā pielaižot konkurentu tuvāk. Abu braucēju mašīnas bija ātrākās, lai arī gan Sirko (Mazda 323), gan Timrots (Mazda 626) bažījās par savu automašīnu sajūga izturību.

Trešo vietu, precīzi izskaitļojot brīdi, kurā doties Džokera aplī, sasniedza Uldis Andersons, kurš ir pirmais Kurzemes pārstāvis Folkreisā. Dramatiskā cīņā ceturto vietu noturēja Andris Stulpiņš, aiz sevis atstājot krosa braucēju Sandi Melngāršu.

Tika piedzīvoti arī tehnikas defekti. Finālbraucienā Edgars Diļevka, kurš varēja pretendēt pat uz pjedestāla pozīciju, izstājās degvielas padeves sistēmas bojājuma dēļ, formāli gūstot sacīkstē sesto vietu. Taču vēl neveiksmīgāka diena izrādījās iepriekšējo divu Folkreisa sacīkšu uzvarētājam Jevgēnijam Bergam – kvalifikācijas pirmajā sērijā viņa BMW lūza reduktors un Bergs palika skatītājos.

LAF Folkreisa darba grupa ir gandarīta par aizvadīto sacīksti, jo ar katru nākamo cīņu dalībnieku kļūst vairāk un cīņas interesantākas. Nākamā Folkreisa sacīkste tiek plānota 15. augustā turpat Jelgavā, Rullīša trasē, kur rīkotāju komanda plāno sagatavot citas konfigurācijas trasi, piedāvājot sportistiem dažādību kompleksa ietvaros. Šogad paredzētas vēl sešas Folkreisa sacensības – Jelgavā, Smiltenē, Bauskā, Brenguļos, Rīgā un Ropažos.

FOLKREISS 2009
Kalendārs
/provizoriski, sekojiet izmaiņām/
15. augusts, Jelgava, Rullīša trase, kopā ar kluba sacīkstēm
23. augusts, Smiltene, Tepera trase, kopā ar LČ, BČ autokrosā
12. septembris, Bauska, Mūsas trase, kopā ar LČ autokrosā
11. oktobris, Valmiera, Brenguļu autotrase, kopā ar LČ autokrosā
18. oktobris, Rīga, Biķernieki, kopā ar rallijkrosu
25. oktobris, Ropaži, s/k 333, kopā ar supersprintu

* Aizvadīto sacensību rezultātus var aplūkot šeit: http://www.autocross.lv/Folkreiss/FR3_Jelgava_26-07-2009.html

* LAF Folkreisa sportistu un reģionu rangs pēc 3. sacīkstes un cita informācija: http://www.autocross.lv/Folkreiss.html

* Informācija par Folkreisu, kā arī citiem krosa sacensību veidiem: www.autocross.lv

FOTO: Aģentūra „4 Rati”

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV