Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

''Ventspils'' iekļūst UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra izslēgšanas kārtā

LETA, 06.08.2009. 08:42 | komentāri (2)

Pēdējo trīs gadu Latvijas čempionvienība futbolā "Ventspils" trešdien pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē pārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra trešo kārtu, iekļūstot izslēgšanas kārtā, kas ir pēdējā barjera pirms Čempionu līgas grupu turnīra.

 

Trešās kārtas atbildes spēlē "Ventspils" ar rezultātu 1:2 (1:1) izbraukumā piekāpās Baltkrievijas klubam Borisovas BATE, tomēr divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 2:2, kas Latvijas klubam bija labvēlīgs, jo, atbilstoši UEFA reglamentam, nākamajā kārtā iekļūst komanda, kas gūst vairāk vārtu izbraukumā.

Trešdienas mačā 14.minūtē Latvijas čempionus vadībā izvirzīja Igors Cigirlašs, tomēr divas minūtes pirms puslaika pārtraukuma mājiniekiem vienus vārtus atguva Sergejs Krivets.

57.minūtē Krivets guva vēl vienus vārtus, pēc ventspilnieku aizsargu kļūdas izejot viens pret vārtsargu, taču panākt sev vēlamu rezultātu mājiniekiem neizdevās, par spīti lielajam spiedienam uz "Ventspils" komandas vārtiem, kur mača pēdējās minūtēs laukuma spēlētājiem palīgā devās arī BATE vienības vārtsargs.

Kā zināms, abu komandu pirmajā mačā Ventspilī BATE vārtus nespēja gūt, un mājinieki, pateicoties fantastiskam Grigorija Čirkina tālsitienam no gandrīz 30 metru attāluma, bija pārāki ar rezultātu 1:0.

Kā ziņots, klubs "Ventspils", kurš UEFA Čempionu līgas kvalifikāciju šogad uzsāka no otrās kārtas, divu spēļu summā ar rezultātu 6:1 pieveica Luksemburgas spēcīgāko klubu Didelanžas F91, savukārt BATE otrajā kārtā divu maču summā ar 4:0 pieveica Skopjes "Makedonija" komandu.

Aizvadītajā sezonā klubs BATE iekļuva UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, kļūstot par pirmo Baltkrievijas komandu, kurai šāds sasniegums ir izdevies. Grupu turnīrā BATE spēlēja negaidīti sekmīgi, līdzīgi cīnoties tādiem klubiem kā Turīnas "Juventus", Madrides "Real" un Sanktpēterburgas "Zeņit".

Komanda, kas uzvarēs izslēgšanas kārtā, iekļūs UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, savukārt zaudētāji sezonu turpinās ar dalību UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV