Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

LHF sadarbībā ar klubiem gatavojas jaunajai bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu sezonai

Vita Ļebedeva, 06.08.2009. 17:59

6. augustā LHF telpās notika direktorāta sanāksme ar hokeja klubu un skolu pilnvarotiem pārstāvjiem jautājumā par 2010.g. Latvijas Bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu sarīkošanu.
LHF sadarbībā ar klubiem gatavojas jaunajai bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu sezonai

Sanāksmē apsprieda izmaiņas nolikumā, kurš jau pirmdien tiks nodots LHF valdei apstiprināšanai. Jaunajā sezonā plānots, ka komandas būs tiesīgas piedalīties Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēs, ja tās attiecīgajā vecuma grupā pieteiks un licencēs LHF ne mazāk par 20 spēlētājiem, U 10 grupā komandas būs tiesīgas piedalīties, ja tās licencēs 17 spēlētājus un visas tās jāvada licencētiem galvenajiem hokeja treneriem. Atbilstoši Latvijas likumdošanai nelicencētu treneru vadītas komandas līdzdalībai 2010. gada Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēs netiks pielaistas.

Visās vecuma grupās komandas būs tiesīgas sākt spēli, ja uz to ieradušies vismaz 13 hokejisti, tajā skaitā vārtsargs, pretējā gadījumā spēle nenotiks un ikvienu šādu gadījumu izskatīs LHF disciplinārā komisija, kas lems par komandas sodīšanu.

Šogad meistarsacīkstes notiks 6 grupās : U-20, U-18, U-16, U-14, U-12 un U-10. Direktorātā vienojās, ka 3 viena kluba jaunākā vecuma spēlētāji varēs spēlēt savā vecuma grupā un meistarsacīkšu vecākā vecuma grupā vienlaicīgi. Bet vecākie spēlētāji varēs spēlēt jaunākajā grupā tikai tādā gadījumā, ja klubam nebūs izveidota komanda šajā vecuma grupā.

Šogad komandas pirmajā posmā sadalītas pēc reģionālā principa. Interesi piedalīties Latvijas čempionātā izrādīja arī Tallinas un Kaļiņingradas komandas. Igaunijas jaunajiem hokejistiem tā būs jau otrā sezona Latvijas čempionātā.

Neskatoties uz to, ka valsts nav paredzējusi finansējumu jaunatnes hokeja attīstībai, LHF arī ekonomiski grūtajos laikos atbalstīs klubus, kompensējot daļu par čempionāta ledus īri, kā arī pilnībā veiks tiesnešu apmaksu. Lai komandas varētu labāk komplektēt sastāvu un atrisināt finansiālos jautājumus, LHF ar klubiem vienojās par sezonas sākuma atlikšanu līdz septembra vidum.

Līdz 31. augustam klubiem vēl ir iespēja pieteikt vai atsaukt komandu no meistarsacīkstēm, savukārt LHF jau sākusi plānot jaunās sezonas kalendāru.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV