Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Latvijas valstsvienība trešo reizi piedalīsies Olimpiskajās spēlēs

Vita Ļebedeva, 07.08.2009. 13:12

Tuvojas jaunā hokeja sezona, klubi aktīvi pārbauda savus spēkus pirms starta gan Latvijas atklātajā čempionātā, gan Baltkrievijas, kā arī Kontinentālajā hokeja līgā un citur.
Latvijas valstsvienība trešo reizi piedalīsies Olimpiskajās spēlēs

Šosezon Latvijas valstsvienībai gaidāms arī ļoti atbildīgs pasākums. Jau trešo reizi pēc kārtas Latvijas hokejisti piedalīsies Olimpiādē. Šī gada februārī izlase izcīnīja dalības tiesības 2010. gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm, uzvarot visus pretiniekus – Ukrainu, Itāliju un Ungāriju – Olimpiskās kvalifikācijas posmā savā grupā.

Vankūverā Latvijas pretinieki būs B. grupas komandas: Krievija, Čehija un Slovākija. Mūsējie jau divreiz mērojās spēkiem ar Slovākijas izlase Olimpiskajā turnīrā. 2002. gadā Saltleiksitijā, ASV Latvija nospēlēja neizšķirti ar rezultātu 6:6 (2:2,2:4,2:0), bet 2006. gadā Turīnā, Itālijā mūsējie piekāpās slovākiem ar 3:6 (1:4,2:1,0:1). Rūgta pieredze Olimpiskajās spēlēs Latvijai ir ar Krieviju. Turīnā tika piedzīvots smags zaudējums: 2:9 (1:3,0:3,1:3). Līdz ar to mūsu hokejistiem būs laba iespēja revanšēties.

Latvijas valstsvienības spēļu kalendārs (pēc Latvijas laika):

2010. gada 17. februārī plkst. 07:00 Krievija – Latvija;
2010. gada 20. februārī plkst. 02:30 Čehija – Latvija;
2010. gada 21. februārī plkst. 02:30 Latvijas – Slovākija.

Gatavojoties Olimpiskajām spēlēm, Latvijas komanda 2010. gada 10. februārī, Frankfurtē, aizvadīs pārbaudes spēli ar Vācijas valstsvienību. Bet 11. februārī komanda izlidos uz Vankūveru.

Atgādinām, ka pērnās sezonas noslēgums iznāca patiesi ražens. Latvijas valstsvienības starts 13. pasaules čempionātā augstākajā divīzijā iezīmēja jaunas tendences Latvijas hokejā. Pirmo reizi vēsturē tika uzvarēti zviedri un šveicieši. Vienotas komandas gars, treneru uzcītība un rūpīgi pārdomāts sagatavošanās posms sekmēja Latvijas panākumus – 7. vieta, labākais rezultāts kopš 2004. gada.

Izlases sasniegtais rezultāts parāda, ka hokeja attīstība Latvijā ir uz pareizā ceļa un neapšaubāmi liels ir klubu un LHF ieguldījums. Puiši, kuri kaldināja šo panākumu ir auguši un hokeja zinībās skolojušies jau pēc Latvijas valsts neatkarības atgūšanas.

Tomēr LHF māc satraukums par panākumu noturēšanu nākotnē. Finanšu situācija ir sarežģīta, bez valsts palīdzības, tikai ar dažu sponsoru atbalstu hokeja piramīdas sekmīgā veidošana ir reāli apdraudēta.

Latvijas valstsvienības paplašinātais sastāvs 2010. gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm:

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Herberts Vasiļjevs, Miķelis Rēdlihs, Ģirts Ankipāns, Mārtiņš Cipulis, Juris Štāls, Jānis Sprukts, Aleksejs Širokovs, Guntis Džeriņš, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Ņiživijs, Viktors Bļinovs, Armands Bērziņš, Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, Edijs Brahmanis, Roberts Jekimovs, Raitis Ivanāns, Aleksandrs Macijevskis, Sergejs Pečura, Gints Meija, Toms Hartmanis, Elviss Želubovskis, Vladimirs Mamonovs, Kaspars Saulietis, Vladislavs Vodolažskis, Raimonds Daņiličs,

Aizsargi: Oļegs Sorokins, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Kārlis Skrastiņš, Oskars Bārtulis, Jēkabs Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Jānis Andersons, Atvars Tribuncovs, Agris Saviels, Sandis Ozoliņš, Artūrs Kulda, Krišs Grundmanis, Alberts Iliško, Maksims Širokovs.

Vārtsargi: Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis, Dmitrijs Žbotinskis, Ervīns Muštukovs, Nauris Enkuzens, Uģis Avotiņš.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV