Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

"Ventspils" par iekļūšanu Čempionu līgas grupu turnīrā cīnīsies ar "Zurich"

LETA, 07.08.2009. 14:30

Latvijas čempionvienība "Ventspils" UEFA Čempionu līgas futbolā kvalifikācijas turnīra izšķirošajā, ceturtajā kārtā tiksies ar Šveices komandu "Zurich".

Komanda, kas divu maču summā uzvarēs izslēgšanas kārtā, iekļūs UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, savukārt zaudētāji sezonu turpinās ar dalību UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Līdz ar to "Ventspils" futbolisti sev jau ir garantējuši vēl vismaz astoņas spēles šīs sezonas Eirokausos.

Jau ziņots, ka pēdējo trīs gadu Latvijas čempioni "Ventspils" UEFA Čempionu līgas kvalifikāciju uzsāka no otrās kārtas, kur divu spēļu summā ar rezultātu 6:1 pieveica Luksemburgas spēcīgāko klubu Didelanžas F91. Savukārt trešajā kvalifikācijas kārtā ventspilnieki cīnījās neizšķirti 2:2 ar Baltkrievijas komandu Borisovas BATE, tomēr, pateicoties viesos gūtajiem vārtiem, tieši "Ventspils" iekļuva pēdējā kvalifikācijas kārtā.

Savukārt "Zurich", kas Šveices čempionātā triumfējusi pēdējās trīs no četrām sezonām, Čempionu līgas kvalifikāciju uzsāka no trešās kārtas, kurā ar 5:3 divu spēļu summā pieveica slovēņu klubu "Maribor". Pirmajā mačā savā laukumā "Zurich" zaudēja ar 2:3, taču atbildes spēlē izbraukumā pārliecinoši triumfēja ar 3:0, iekļūstot izšķirošajā duelī par vietu Čempionu līgas grupu turnīrā.

Latvijas futbolā vēl neviena komanda nav tik tālu tikusi Eirokausos, savukārt "Zurich" 1964.gadā un 1977.gadā iekļuva UEFA Čempionu līgas (toreiz - Eiropas čempionu kausa izcīņas) pusfinālā.

Pārējās Čempionu līgas kvalifikācijas "play off spēlēs "čempionu zarā" Moldovas "Šeriff" tiksies ar Grieķijas komandu Pireju "Olympiakos", Austrijas vienība Zalcburgas "Red Bull" spēlēs ar Izraēlas klubu Haifas "Maccabi", "Kobenhavn" no Dānijas spēkosies ar Nikosijas "Apoel" no Kipras, bet Sofijas "Levski" no Bulgārijas cīnīsies ar ungāru "Debrecen".

Savukārt "ne-čempionu zarā" interesantākais duelis solās būs starp divām britu komandām - Anglijas premjerlīgas klubs Londonas "Arsenal" tiksies ar Skotijas vienību Glāzgovas "Celtic". Vēl šajā zarā par iekļūšanu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā Francijas klubs Lionas "Olympique" spēlēs ar beļģu "Anderleht", rumāņu "Timisoara" tiksies ar "VfB Stuttgart" no Vācijas, Lisabonas "Sporting" no Portugāles cīnīsies ar itāliešu "Fiorentina", bet Atēnu "Panathinaikos" no Grieķijas mērosies spēkiem ar spāņu komandu Madrides "Atletico".

Pirmās pāru spēles notiks 18. vai 19.augustā, bet atbildes mači tiks aizvadīti nedēļu vēlāk. "Ventspils" komanda pirmo spēli aizvadīs Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV