Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Romāns Grigorčuks pametis "Ventspils" galvenā trenera amatu

LETA, 11.08.2009. 15:15

Pēdējo trīs sezonu Latvijas čempionvienības futbolā "Ventspils" galvenā trenera amatu pametis ukraiņu speciālists Romāns Grigorčuks, kura vadībā ventspilnieki pagājušajā nedēļā sasniedza Latvijas klubu visu laiku labāko rezultātu Eirokausu turnīros.

Kā aģentūru LETA informēja komandas preses sekretārs Mihails Koroļovs, abas puses par sadarbības izbeigšanu bija vienojušās jau pirms UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešās kārtas spēlēm ar Baltkrievijas komandu Borisovas BATE.

Pagaidām vēl nav zināms, uz kurieni dosies Grigorčuks, savukārt par "Ventspils" nākamo treneri kļuvis itāliešu speciālists Nuncio Dzavetjēri.

"Mums ar "Ventspils" klubu bija tāda vienošanās, ka varu pamest komandu, un tagad, izskatās, tāds brīdis ir pienācis," portāls "parsportu.lv" citē Grigorčuku. "Patiesībā tas bija tikai laika jautājums, vienkārši mēs to negribējām iepriekš atklāt, bet tagad, manuprāt, ir pienācis īstais laiks."

"Ja līdz šim viss bija tikai runu līmenī, tad tagad viss notiek paātrinātā tempā, un tāpēc arī tieši tagad pametu "Ventspils" komandu. Nebūtu tagad šāda situācija, tad, iespējams, nostrādātu līdz rudenim. Pēc pāris dienām varēšu pateikt, kur turpināšu darbu. Tagad varu pateikt tikai to, ka tā būs komanda no bijušās PSRS," izteicās Grigorčuks, kurš, pilnīgi iespējams, karjeru turpinās kādā no Krievijas premjerlīgas klubiem.

42 gadus vecais Dzavetjēri karjeras laikā strādājis abos varenajos Milānas klubos "AC Milan" un Milānas "Inter", atbildot par jauniešu un dublieru komandām. Savukārt laika posmā no 2006. līdz 2008.gadam viņš bija Itālijas komandas "Udinese" otrais treneris.

Par Dzavetjēri palīgiem kļūs itālieši Daniele Rancato un Karmīne Baljeri.

Jau ziņots, ka "Ventspils" futbolisti divu spēļu summā pieveica BATE komandu, kvalificējoties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas izšķirošajai, "play-off" kārtai, kur tiksies ar Šveices komandu "Zurich". Uzvaras gadījumā Latvijas klubs iekļūs UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, bet zaudējuma gadījumā sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Grigorčuks "Ventspils" komandai pievienojās 2005.gada vasarā. Pirms tam viņš kopš 1999.gada bija citas virslīgas vienības Daugavpils "Dinaburg" galvenais treneris. Viņa vadībā "Ventspils" Latvijas čempionātā uzvarēja gan 2006., gan 2007., gan 2008.gadā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV