Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Lēmums par FIBA Eirolīgas paplašināšanu vēl nav pieņemts

LETA, 21.04.2007. 09:45

Lēmums par Eiropas nozīmīgākā sieviešu basketbola turnīra FIBA Eirolīgas dalībnieku skaita palielināšanu vēl nav pieņemts, piektdien apstiprināja Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") pārstāvis Kosta Iļjevs.
Lēmums par FIBA Eirolīgas paplašināšanu vēl nav pieņemts
Pagājušajā nedēļā Krievijas masu mediji ziņoja, ka nolemts palielināt FIBA Eirolīgas dalībnieku skaitu. Šogad turnīrā piedalījās 18 komandas, bet nākamajā sezonā to skaits tiks paplašināts līdz 24 vienībām. Turnīrā pa vienai papildus vietai būs Krievijai, Francijai un Turcijai, bet Latvija, Izraēla un Bulgārija, kas šajā sezonā turnīrā nepiedalījās, iegūs pa vienai vietai.

"Galīgais lēmums vēl nav pieņemts. Šo jautājumu FIBA Europe skatīs 12.maijā, kad arī tiks pieņemts lēmums. Tad arī sūtīsim piedāvājumus nacionālajām federācijām ar prasībām, kas jāievēro komandām, lai pretendētu uz dalību Eirolīgā," preses konferencē teica Iļjevs. "Ņemsim vērā komandu budžetu, spēļu arēnas, televīzijas translāciju iespējas un daudzu citus faktorus. Pēc tam arī labāk organizētās komandas iekļausim Eirolīgas dalībnieču skaitā."

Iļjevs apstiprināja, ka sākotnējo lēmumu par FIBA Eirolīgas dalībnieku palielināšanu ir pieņēmusi viena no komisijām, bet galīgais lēmums ir jāpieņem FIBA Europe valdei.

"FIBA Eirolīgas dalībnieku skaitu nolēmām palielināt, lai turnīrs aptvertu lielāku valstu skaitu, tādējādi popularizējot basketbolu," skaidro Iļjevs.

Jau ziņoja, ka vēlmi iekļūt FIBA Eirolīgā ir paudusi "TTT/Rīga" komandas vadība.

Iļjevs uzsvēra, ka "TTT/Rīga" iekļūšana FIBA Eirolīgā varētu turnīram nākt par labu. "Eiropā TTT ir labi pazīstama ar saviem iepriekšējiem panākumiem. Tā būtu laba ziņa, ja šis klubs būtu starp dalībniekiem. Ja TTT spēs izpildīt visas prasības, tad domāju, ka tas būs starp dalībniekiem."
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV