Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Snovbordists Toms Vasins gatavojas olimpiskajai sezonai

Agris Raugulis, 19.08.2009. 21:15 | komentāri (1)

Latvijas labākais snovbordists Toms Vasins nupat kā atgriezies no otrās sniega nometnes Šveices ledājā Saas-Fee. Šoreiz nometnē, atšķirībā no pirmās reizes jūlija vidū, Toms bija kopā ar savu tēvu un treneri/menedžeri Andri Vasinu, kā arī tāpat kā iepriekš, igauņu sportistu Magnaru Freimutu. Par to kā gāja nometnē, stāta viņi paši: "
Snovbordists Toms Vasins gatavojas olimpiskajai sezonai

Lai arī pirmajās dienās netikām trenēties visai labi izbūvētajā krosa trasē, jo trenējās tikai Šveices sportisti un pārējiem trase bija slēgta, treniņnometni izdevās aizvadīt ļoti vērtīgi. Trīs dienas tika strādāts pie vājās vietas – slaloma elementiem giganta slaloma trasē un rampā, kas nepieciešami virāžu izbraukšanai. Savas nospraustās trases mums laipni atļāva izmantot Krievijas sportisti, kuri Saas Fee atrodas jau ilgstoši un lielā skaitā. Kad krievu treneri iesaistījās pārrunās ar kalna administrāciju par snovbordkrosa trases izmantošanu, viņu sportistu lielais skaits šajā kūrortā un brīdinājums šo vietu turpmāk neizmantot vasaras treniņiem, bija noteicošais, lai par samaksu trasi varētu izmantot tad, kad netrenējas šveicieši. Atkal kooperējoties ar Krievijas izlasi, Tomam bija iespēja trīs pilnas dienas trenēties labi sagatavotā, Eiropas sacensību līmenim atbilstošā trasē. Šādos Augstkalnes apstākļos slodze uz kalna un pēcpusdienas treniņi stadionā, vienai treniņnometnei bija pilnīgi pietiekoši. Ar vien labāk izdodas saprasties ar jaunajiem Kessler dēļiem un to priekšrocības var izjust arvien izteiktāk.

Turpmākās divas nedēļas tiks strādāts Latvijā pie ātruma vingrinājumiem un starta treniņiem. Šim nolūkam esam izgatavojuši starta barjeru un nogāzi, kas noklāta ar vasaras slēpošanai paredzēto plastikāta sietu. Pašās mēneša beigās dodamies ceļā uz Argentīnu, kur piedalīsimies Dienvidamerikas kausa izcīņā un pēc tam arī pirmajā PK posmā."

Toma pirmā nometne uz sniega jūlija vidū tika aizvadīta kopā ar igauņu sportistu, kurš pagājušās sezonas beigās arī bija izcīnījis iespēju no šīs sezonas piedalīties Pasaules kausa izcīņas posmos un līdz ar to mēģināt kvalificēties olimpiādei.

Pirmā nometne vairāk tika aizvadīta kā jauno dēļu testēšana, sajūtu atjaunošana uz sniega un dažādu elementu izbraukšana, jo speciālas trases ledājā nebija, tikai parasts snovborda parks ar dažādiem parka elementiem un Halpipe. Jāpiezīmē, ka šogad Toms brauks ar Šveices firmas Kessler snovborda dēļiem, kas ražoti speciāli uz Toma parametriem. Ar tādiem faktiski brauc visi Pasaules top sportisti un Toms līdz šim bija vienīgais, kas izmantoja sērijveida dēļus. „Tā ir pavisam cita braukšana un izjūtas” jaunos dēļu komentēja pats Toms, tūlīt pēc pirmās nometnes.

Šogad finansiāli diemžēl iet grūtāk, tādēļ dubultā nākas strādāt pie nometņu un braucienu organizēšanas. Pagaidām tiek pildīts viss minimums kas vajadzīgs lai labi sagatavotos un startētu, jo priekšā ir olimpiāde kur ne tikai jāaizbrauc, bet labi jānostartē. Kā būs decembrī, janvārī vēl nezinām, tādēļ būsim priecīgi, pie iespējas, sadarboties ar reklāmdevējiem.

Šās sezonas pirmais Pasaules kausa posms snovbordkrosā notiek - Argentīnā, Chapelco, 11-12.septembrī, bet nākamais 17.-20.decembrī Telluride, ASV, bet pēc tam, janvārī, divi posmi Eiropā.

Pilna informācija par slēpošanas sporta veidiem atrodama interneta mājas lapā www.infoski.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV