Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Atbalstīsim Latvijas hokeja juniorus

Vita Ļebedeva, 24.08.2009. 15:37

Pirmdien, 24. augustā, Rātsnamā notika preses konference par LHF un Rīgas Domes organizēto starptautisko Sergeja Žoltoka piemiņas turnīru hokejā U20 izlasēm. Jau ceturtdien, 27. augustā sāksies piemiņas turnīrs„Volvo Sporta Centrs” ledus hallē (Jūrmalas gatve 78d, Rīga), kurā piedalīsies Latvijas, Baltkrievijas, Dānijas jaunie hokejisti un „Rīgas Dinamo” fārmkluba komanda „Dinamo Juniors”.
Atbalstīsim Latvijas hokeja juniorus

Pasākumā LHF prezidents Kirovs Lipmans uzsvēra: „Rūpes par jaunatnes hokeju ir būtiskas, jo tā ir mūsu nākotne. Hokejs ir sporta spēle, kas attīsta jauniešos gribasspēku un mērķtiecību, tas arī ir audzināšanas process. Paldies sponsoriem un atbalstītājiem par dalību Žoltoka turnīrā, par atbalstu arī grūtajos laikos!”.

Savukārt Rīgas domes Sporta pārvaldes priekšnieks Kārlis Villerušs norādīja: „Hokejs ir viena no Rīgas sporta dzīves prioritātēm. Hokeja attīstīšana pilsētā arī grūtajos laikos ir aktuāla. Neskatoties uz budžeta samazinājumu, turpināsim atbalstīt bērnu un jauniešu hokeju Rīgā.”

Pasākumā piedalījās arī sponsoru pārstāvji „Aldaris” izpilddirektors Tomass Pantelli un valdes priekšsēdētāja Ināra Šūre, „Venden” komercdirektors Edgars Medvedskis un „Sports Lukss” pārstāvis Atis Silavnieks. Uzņēmēji atzina, ka hokeja atbalstīšana veicina sociālo atbildību un pozitīvu dzīves veidu sabiedrībā, kas ir nozīmīgi arī krīzes apstākļos. Sponsori norādīja, ka turpinās iesāktās tradīcijas un atbalstīs LHF arī turpmāk. Arī LHF ģenerālsponsors „Swedbank” turpina atbalstīt hokeju jaunajā sezonā!

Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Andrejs Maticins konferencē informēja par izlases gatavošanos jaunajai sezonai. Maticins aicināja – „Mūsu mērķis šajā turnīrā ir uzvarēt! Bet vienmēr ir patīkami spēlēt lielas skatītāju auditorijas priekšā, tas dod arī papildus stimulu. Aicinu visus hokeja līdzjutējus nākt un atbalstīt mūs, vēl jo vairāk, ka spēles ir bez maksas.”. Ņemot vērā gadu maiņu jaunajā hokeja sezonā U-20 pasaules čempionātam, arī šī turnīra ietvaros, gatavosies daudz jaunu, talantīgu hokejistu.

25. un 26. augustā „Volvo Sporta Centrs” ledus hallē Latvijas U-20 junioru izlase galvenā trenera Andreja Maticina un trenera Ērika Miļūna vadībā aizvadīs koptreniņus uz ledus, gatavojoties turnīram. Treniņi būs atklāti mediju pārstāvjiem un hokeja līdzjutējiem. Latvijas U-20 izlases treniņu kalendārs

25. augustā plkst. 09:15 – 11:00; 16:15 – 18:00;

26. augustā plkst. 16.45 – 18:00.

LHF izpilddirektors Ēvalds Grabovskis informēja klātesošos par Sergeja Žoltoka fonda dibināšanu, kura galvenie mērķi ir:

1. Regulāra piemiņas pasākumu un citu jaunatnes hokeja sacensību organizēšana;
2. Sergeja Žoltoka vārdā nosauktās bērnu komandas izveidošana no pašiem pamatiem virzot to uz ilgtermiņa mērķa sasniegšanu;
3. Sadarbībā ar paplašinātu autoru kolektīvu darbs pie Latvijas hokeja vēstures apkopošanas un tās pieejamību sabiedrībā;
4. Atbalsts Latvijas hokeja veterāniem aktuālo problēmu risināšanā;
5. Hokeja, veselīgā un sportiskā dzīves veida popularizēšana sabiedriskajā telpā jaunatnes vidū.

Dibinātāji ir pārliecināti, ka kopīgiem spēkiem iespējams, realizēt fonda izvirzītos mērķus, dot ievērojamu ieguldījumu Latvijas hokeja attīstībā un tradīciju saglabāšanā.

Atgādinām, ka ieeja uz 5. Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra spēlēm ir bez maksas! Visi ir laipni aicināti! Turnīra atklāšana 27. augustā plkst. 16:20. Atbalstīsim savējos!

5. Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra kalendārs

        27.08.2009   
SC Volvo    12.45    BLR    Dinamo Juniors
SC Volvo    16.30    LAT    DEN

        28.08.2009   
SC Volvo    12.45    DEN    BLR
SC Volvo    16.30    LAT    Dinamo Juniors

        29.08.2009   
SC Volvo    12.00    LAT    BLR
SC Volvo    16.00    Dinamo Juniors    DEN

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV