Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvijas U-20 izlasei 3. vieta Žoltoka piemiņas turnīrā

LHF, 29.08.2009. 15:30 | komentāri (1)

29. augustā „Volvo Sporta centrs” ledus hallē turpinās 5. Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs. Rīta izšķirošajā spēlē par 2./3. vietu ledus laukumā tikās Latvijas un Baltkrievijas U-20 izlase. Katrai no komandām ir viena uzvara šajā turnīrā, līdzīgi kā pērn, arī šoreiz visu izšķīra abu valstu sacensība.

Pirms spēles ģērbtuvēs valdīja cīņas un uzvaras mērķa noskaņojums. Latvijas izlase alka revanša pēc smaga zaudējuma „Dinamo Juniors". Šīs dienas spēlē nepiedalījās uzbrucējs Raimonds Vilkoits, jo spēlē ar „Dinamo Juniors" guva ceļgala savainojumu, bet Kārlis Kalvītis jau devās uz savu klubu Amerikā.
Šodien mūsu vārtos stājās Jānis Kalniņš, bet baltkrievu vārtus sargāja Staņislavs Artinskijs.
Pirmā perioda sākumā Māris Bičevskis un Gvido Kauss saņēma noraidījumu, baltkrieviem bija laba izdevība gūt vārtus, četras minūtes spēlējot vairākumā. Tomēr mūsējie izturēja spriedzi un spēles rezultāts netika atklāts. Pirmās trešdaļas vidū veidojās bīstamas situācijas pie Latvijas U-20 izlases vārtiem, bet mūsējie vārtus spēja nosargāt.
Trīs minūtes pirms pirmā perioda beigām uz četrām minūtēm tika noraidīts baltkrievu uzbrucējs Jegors Stepanovs par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju. Bet mūsēji vārtus pagaidām tā arī neieguva. Metienu attiecība pēc pirmā perioda: 7 :11 (Latvija:Baltkrievija).
Otrais periods iesākās ar Baltkrievijas izlases vārtiem pēc Alberta Iļiško noraidījuma par pretinieka grūšanu ar nūju, tos guva Sergejs Maļavko. Neilgi pēc tam baltkrievi cīnījās pret mūsu trīs spēlētājiem, un atkal guva vārtus: pēc Ņikitas Remezova piespēles precīzs bija Aleksandrs Semočkins. Pēc divu vārtu zaudējuma Latvijas izlase pieprasīja 30 sekunžu pārtraukuma, komanda spēja saņemties un labi spēlēja uzbrukumā. Tomēr baltkrievu vārtsargs Staņislavs Artinskijs izglāba savu komandu no vārtu zaudējuma.
Otrā trešdaļa noslēdzās ar baltkrievu pārsvaru gan pēc rezultāta, gan pēc metieniem - 22:10.
Pēdējā perioda 5. minūtē mūsu vārtsargu Jāni Kalniņu pārspēja Aleksandrs Obuhovskis, palielinot baltkrievu pārsvaru līdz 3:0. Ilgi gaidītie Latvijas izlases vārti nāca tieši trešdaļas vidū, kad pēc Mika Indrašiša un Vladimira Borovkova piespēles vārtus guva Alberts Iļiško. Metienu attiecība 3. periodā: 8 :10 (Latvija:Baltkrievija).
Kā jau tika paredzēts spēle noritēja vienlīdzīgā cīņā, pie abu komandu vārtiem vairākkārt bija bīstami momenti, tomēr Baltkrievijas U-20 izlase šodien izrādījās spēcīgāka.
Baltkrievi svinēja uzvaru ar 3:1(0:0; 2:0; 1:1), ierindojoties 2. vietā 5. Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā, bet U-20 izlašu konkurencē ieņēma pirmo vietu. Par spēles labāko Latvijas komandā atzina komandas kapteini Gunāru Skvorcovu, Baltkrievijas izlasē - vārtsargu Staņislavu Artinski. Hokejisti saņēma balvas no LHF sponsora „Sports Lukss", kuras pasniedza šī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Silavnieks. Piemiņas balvu no Sergeja Žoltoka ģimenes saņēma Latvijas U-20 izlases spēlētājs Jānis Kalniņš, balvu pasniedza Sergeja pirmais treneris Pjotrs Hmeļņickis un Baltkrievijas tirdzniecības centra direktors Aleksandrs Rivkins.
Par 5. Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra labāko uzbrucēju atzina Baltkrievijas U-20 izlases spēlētāju Ņikitu Remezovu. Turnīra labākais aizsargs Ralfs Freibergs. Visi turnīra dalībnieki saņēma dāvanas no SIA „Dzintars".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV