Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

„Dinamo Juniors” iegūst Sergeja Žoltoka kausu

Vita Ļebedeva, 30.08.2009. 11:45

5. Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra pēdējā spēlē tikās „Dinamo Juniors” un Dānijas U-20 izlase. Šī spēle vairs neizšķīra turnīra rezultātus, tomēr dāņiem bija pastiprināta vēlmi izcīnīt vienīgo uzvaru šajā turnīrā, iepriekš zaudējot Latvijai un Baltkrievijai. Spēle beidzās ar reuzltātu „Dinamo Juniors” – Dānijas U-20 izlase 10:1 (2:1; 2:0;6:0).

Pirmā perioda 2. minūtē dāņi atklāja rezultātu, vārtus guva Mortens Smedegards, pārspējot „Dinamo Juniors” vārtsargu Nikolaju Žurkovu. Bet jau 6. minūtē, spēlējot vairākumā „Dinamo Juniors” izlīdzināja rezultātu. Vārtus guva komandas kapteinis Mārtiņš Gipters pēc Ričarda Birziņa un Toma Tiļļa piespēles.

Pirmās trešdaļas 12. minūtē dāņu vārtsargu Martinu Dresleru pārspēja Ričards Birziņš, saņemot piespēli no Toma Tiļļa. Atlikušajā laikā gan mūsējiem, gan dāņiem bija labas izdevības realizēt vairākumu, tomēr periods tā arī noslēdzās ar 2:1 „Dinamo Juniors” labā. Metienu attiecība 15:8.

Otrā trešdaļa sākās ar „Dinamo Juniors” manāmu pārsvaru, jau 2. minūtē Toms Hartmanis izdarīja precīzu metienu pa dāņu vārtiem pēc Roberta Bukarta un Jāņa Straupes piespēles. Spēles gaitā dāņi turpināja kļūdīties, dodot mūsējiem spēlēt arī vairākumā. Perioda vidū Vladislavs Dobreņkijs par nedisciplinētu uzvedību saņēma noraidījumu līdz spēles beigām. Divas minūtes līdz perioda beigām Jēkabs Rēdlihs izdarīja piespēli Tomam Hartmanim, kas guva ceturtos vārtus „Dinamo Juniors” labā. Metienu attiecība 12:7.

Trešā perioda 5. minūtē Roberts Bukarts izrāvās dāņu vārtu priekšā un iesita piektos vārtus, mūsu komandai vēl spēlējot mazākumā. Dažas sekundes vēlāk pēc Henrija Uzrauga un Jāņa Straupes piespēles, Maksims Širokovs palielināja „Dinamo Juniors” pārsvaru 6:1. Dāņiem bija grūti izturēt spriedzi un, turpinoties dinamiešu uzbrukumam pie dāņu vārtiem izcēlās kautiņš starp Markusu Lauridsenu un Koba Jasu, kuru par rupjību noraidīja līdz spēles beigām. Jau pēc dažām minūtēm Bukarts iesita otros vārtus šajā spēlē 7:1. Bet skatītāji prasīja astotos, kurus arī ilgi gaidīt nevajadzēja: pēc Henrija Uzrauga un Maksima Širokova piespēles Toms Tiļļa guva vārtus.

Pēdējās trešdaļas vidū no Jāņa Straupes piespēles, Ričards Birziņš guva devītos vārtus Rīgas komandas labā. Tālāk jau bija jūtams, ka dāņi skaitīja minūtes līdz spēles beigām, emocijas uz ledus sita augstu vilni, sekoja vairāki noraidījumi abās komandās. Desmitos vārtus „Dinamo Juniors” labā guva Maksims Širokovs. Metienu attiecība 20:6.

Spēles labākie spēlētāji Nikolajs Žurkovs („Dinamo Juniors”) un dānis Marks Mierits saņēma balvas no LHF sponsora „Sports Lukss”. 

Par 5. Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra labāko vārtsargu atzina Dānijas U-20 izlases spēlētāju Martinu Dresleru. LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks apsveica „Dinamo Juniors” ar uzvaru turnīrā un pasniedza Žoltoka kausu. LHF un Rīgas dome izsaka pateicību visiem turnīra dalībniekiem un hokeja līdzjutējiem par komandu atbalstu!


„Dinamo Juniors” galvenais treneris Leonīds Beresņevs, treneris Juris Opuļskis. Sastāvs: Vārtsargi: 39 Toms Broks; 85 Nikolajs Žurkovs.
1.maiņa: 23 Ričards Birziņš (A), 2 Mārtiņš Gipters (C ), 22 Toms Hartmanis, 21 Roberts Bukarts, 7 Jānis Straupe.
2.maiņa: 24 Aleksandrs Galkins, 4 Krišs Kupčus, 20 Koba Jass, 87 Toms Tiļļa, 19 Kristiāns Pelšs.
3.maiņa: 13 Maksims Širokovs, 47 Jēkabs Rēdlihs, 28 Miks Lipsbergs, 9 Henrijs Uzraugs, 91 Vladislavs Dobreņkijs
4.maiņa: 15 Jānis Bullītis

Dānijas U-20 izlases galvenais treneris O. Ellers, treneris E. Andersens .

Sastāvs: Vārtsargi: 1 Martins Dreslers, 30 Lasse Jensen

Aizsargi: 2 Rasmus Damgards, 3 Kristofers Petersens, 4 Rasmus Sondergards, 5 Markus Lauridsens, 6 Rasmus Nielsens (C ), 8 Anders Overmarks, 14 Jespers Jensens.

Uzbrucēji: 9 Anders Feddersens, 10 Kristians Nordentofts, 11 Andreas Kristensens (A), 12 Sorens Kristiansens, 15 Anders Poulsens (A), 17 Jonas Vejbijs, 18 Marks Mierits (A), 21 Stefans Nielsens, 22 Matiass Thinnesens, 13 Sorens Petersens, 24 Mortens Smedegards.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV