Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

LFF pievienojas vispasaules miera dienai

Mārtiņš Hartmanis, 18.09.2009. 17:16

21.septembrī visā pasaulē tiek atzīmēta vispasaules miera diena "Peace One Day" un futbola saimē kopš pagājušā gada to atzīmē ar akciju „One Day One Goal”, kurai pievienojas arī Latvijas Futbola federācija (LFF). „One Day One Goal” organizatoru aicinājums ir cilvēkiem no dažādām valstīm un kultūrām tikties futbola mačos vai arī pašiem spēlēt un aicināt citus piedalīties.

Nedēļas nogalē arī Latvijas LMT Virslīgas ietvaros stadionos tiks atskaņots solidaritātes aicinājums – spēlēt godīgu spēli un nostāties pret rasistisku attieksmi. Šādi aicinājumi tika atskaņoti arī visās septembra FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, turklāt 1.septembrī stājās spēkā jauns, uzlabots futbola ētikas kodekss.

"Draudzīga futbola spēle patiešām ir iespēja cilvēkiem, kopienām un pat veselām nācijām aizmirst vardarbību, konfliktus un rasistisku attieksmi, un nodoties vienīgi aizrautīgam futbolam. Tādā veidā šīs dienas organizatori veido ceļu uz galveno mērķi - mieru uz pasaules," uzsver LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

21.septembris 192 Apvienotajo Nāciju organizācijas (ANO) valstīs jau kopš 2001.gada tiek atzīmēts kā vispasaules miera diena ar saukli „Peace One Day”. Vairāk informācijas par akciju – www.peaceoneday.org.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV