Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kukulis kļūst par Latvijas čempionu boksā

Jānis Eisaks, 26.10.2009. 09:39

25. oktobrī,  par jauno Latvijas čempionu boksā pussmagajā svarā (līdz 79,4 kg)  kļuva tukumnieks Mārtiņš Kukulis, kurš desmit raundu cīņā ar minimālu punktu pārsvaru uzvarēja otru titula pretendentu Andreju Tolstihu.
Kukulis kļūst  par Latvijas čempionu boksā

Bokseri desmit raundu cīņu iesāka diezgan piesardzīgi, taču jau no otrā raunda iniciatīvu uzņēmās Mārtiņš Kukulis, kurš to turēja līdz sestajam raundam. Septītajā raundā atdzīvojās Andrejs Tolstihs, kurš pamazām sāka atgūt zaudēto punktu skaitu. Desmitajā, pēdējā raundā sākās īsts trilleris – bokseri negribēja paļauties uz tiesnešu lēmumu un nolēma beigt cīņu priekšlaicīgi, taču abi sportisti pēc spēcīgajām sitienu sērijām spēja nostāvēt kājās un titula cīņa beidzās pēc punktiem.

Apkopojot kopējo punktu skaitu, sānu tiesneši lēma, ka par vakantās Latvijas čempiona jostas īpašnieku ar nelielu punktu pārsvaru kļuvis tukumnieks Mārtiņš Kukulis.

"Cīņa bija ļoti grūta. Pretinieks bija labi sagatavojies. Līdz pat pēdējam momentam nevarēju saprast vai esmu uzvarējis. Kad man pacēla roku, biju ļoti laimīgs," pēc uzvaras izteicās Mārtiņš Kukulis.

Jaunais čempions arī piebilda, ka titula aizstāvēšanu gatavs aizvadīt ne ātrāk kā pēc četriem mēnešiem, jo sportists šobrīd mazliet grib atvilkt elpu.

Kukulis ir otrais bokseris, kurš Latvijas valsts vēsturē kļuvis par pussmagās svara kategorijas čempionu boksā. Par pirmo Latvijas čempionu šajā svarā 2004. gadā kļuva Elvis Mihaiļenko pēc punktiem uzvarot divkārtējo pasaules čempionu kikboksā Romānu Dāboliņu.

Foto: Levi

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV