Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Noslēdzies pirmais velobraukšanas pasākums telpās MasterFEST 009

Dace Gaidule, 09.11.2009. 11:57

7. novembrī Karters indorā (velobraukšanas telpas) risinājās Trialmaster.net atklāšanas velobraukšanas pasākums MasterFEST 009, ko rīkoja triāla klubs Karters. 35 dalībnieki no visām trijām Baltijas valstīm sacentās gan triāla, gan pavisam savādākās braukšanas disciplīnās - Veloserviss paralēlo šķēršļu joslu pārvarēšanā, lēkšanā pāri latiņai (sāniski un ar ieskrējienu).

Telpās bija izveidotas 5 dažādas sekcijas divām triāla braucēju grupām. Katra sekcija bija veicama divas reizes. Kopumā iegūtie soda punkti tika summēti un tādējādi noteikts uzvarētājs. Ekspertu grupā ar iegūtiem tikai sešiem soda punktiem uzvara Reinim Pakalnam no Carnikavas. Elitē, kur brauc paši meistarīgākie braucēji, pēc priekšbraucienu rezultātiem tika noteikts vietu sadalījums sākot no ceturtās vietas, bet trīs labākie tika Superfinālā, lai noskaidrotu top 3 vietu sadalījumu. Trīs labākie priekšbraucienos bija Karters kluba braucēji Ansis Dermaks (11 soda punkti priekšbraucienos), Kristaps Skudra (14 s.p.) un Ēriks Skorodjonoks (24 s.p.).

Organizatori bija parūpējušies par Latvijā līdz šim vēl nebijušu iespēju - sacensību rezultātu projekcijas jau priekšbraucienos vērot uz liela ekrāna sacensību vietā jau sacensību gaitā. Superfinālā jau minētie trīs braucēji katrs pēc kārtas komentētāja pavadīti un publikas vēroti devās trasē. Superfinālā pēc divām veiktām sekcijām vadībā Kristaps (1 s.p.), otrais Ansis (2 s.p.) un trešais Ēriks (3 s.p.), bet izšķirošā bija pēdējā grūtākā no Superfināla sekcijām. Ansim tikai viena kļūda un rezultātā pirmā vieta. Kristapam trīs kļūdas, Ērikam viena un rezultāts vienāds, bet papildus sacensībās labāks Ēriks un rezultātā viņam otrā vieta. Tūdaļ pēc triāla sekoja neliela trases pārkārtošana un pielāgošana Veloserviss paralēlo šķēršļu joslu braukšanai. Sākumā vienkārša trase un vieglākajā grupā uzvara Artūram Lērumam. PRO grupā finālā starp Kristapu Skudru un Ēriku Skorodjonoku uzvar Ēriks.

Skatītājiem pēc nelielas pauzes bija iespēja vērot jau nākošo izklaidi - lēkšanu ar velosipēdu pāri latiņai. Pirmā veida lēkšana bija ar ieskrējienu (bunny hop), kur labākais bija Ēriks, kurš pārvarēja 1 m 4 cm augstumā novietotu latiņu. Sāniskajā lēkšanā (side hop) ar iespaidīgu pārvarēto augstumu 1 m 20 cm uzvara lietuvietim Vitautam Davulim. Visu pasākuma laiku par skatītāju un sacensību dalībnieku noskaņojumu lieliski rūpējās trīs dīdžeju komanda, kura raiti mainīja plates. Pašā pasākuma nobeigumā fixed velosipēdu cienītāji cīnījās par speciālu balvu konkursā "kam garāka čūskiņa".

Apbalvošanā dalībniekiem tika pasniegtas balvas no Veloserviss, Trialsmaster.net, Camel Active un Mežkalni.lv.

Paldies visiem sacensību dalībniekiem, tiesnešiem, skatītājiem, dīdžeju komandai, telpu labiekārtošanas palīgiem un pasākuma atbalstītājiem. Speciāls paldies sporta klubam "Ķengurs" par atbalstu pasākuma norisei.

Rezultāti
Trialsmaster.net velotriāls
Elite
1.Ansis Dermaks, Karters, Usma
2.Ēriks Skorodjonoks, Karters, Ugāle
3.Kristaps Skudra, Karters, Ugāle
Eksperti
1.Reinis Pakalns, Karters, Carnikava
2.Armands Paupers, Karters, Rīga
3.Arvils Rutulis, Karters, Puze

Veloserviss paralēlās šķēršļu joslas
PRO
1.Ēriks Skorodjonoks, Karters, Ugāle
2.Kristaps Skudra, Karters, Ugāle
3. Uldis Upenieks, Karters, Smiltene
Easy
1.Artūrs Lērums
2.Flipers



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV