Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas Karate izlases starts 6. Pasaules junioru, kadetu un U21 čēmpionātā Rabbat (Moroco)

Maksims Inavčikovs, 23.11.2009. 15:21

Pēc ilgas sagatavošanās un vairākiem pārbaudes turnīriem Latvijas karatē izlase devās uz Rabatu (Moroco, Āfrika), kur no 12. līdz 15. novembrim notika WKF (World Karate Federation), lielākās karatē organizācijas pasaulē, Junioru, kadetu un Under 21 Pasaules čempionāts. Pasaules čempionāts notiek vienu reizi divos gados, un tas ir svarīgs un svinīgs notikums. Čempionāts ilga 4 dienas un sapulcēja 84 valstis no visām pasaules malām.
Latvijas Karate izlases starts 6. Pasaules junioru, kadetu un U21 čēmpionātā Rabbat (Moroco)

Pirmo sacensību dienu startēja U21 pārstāvji. Latvijas Sportists Kalvis Kalniņš (Karatē klubs Milons) kategorijā U21 -68 kg, viens no titulētākajiem sportistiem šajā turnirā, uzvarēja savus pretiniekus no Serbijas, Igaunijas, Krievijas, Alžīrijas, iekļūstot sacensību finālā, nezaudējot ne vienu punktu saviem pretiniekiem. Finālā Kalvis tikās ar spēcīgo Francijas pārstāvji un piekāpās viņam 3-1. Apsveicam Kalvi ar lielisko startu un ar 2. vietu Pasaules čempionātā.

Ļoti labi nostartēja Vladislavs Jaškuļs (Baltijas Karate klubs) kategorijā juniori (16-17 gadi) -68 kg, kurš pirmo reizi startēja tik lielā un svarīga turnīrā. Vladislavs aizvadīja čempionāta piecas cīņās, trīs no tām viņš uzvarēja, zaudēja pirmās vietas ieguvējam sportistam no Irānas un cīņā par bronzu piekapās Ēģiptes pārstāvjiem 4-0. Rezultātā tika izcīnīta augstā 5. vieta pasaules čempionātā.

Lieliski nostartēja Viktorija Rezajeva (Baltijas karatē klubs) kategorijā +54 kg kadetes (14-15 gadi) meitenes. Viktorija ļoti pārliecinoši cīnījās, aizvadot piecas cīņas, piekapās pirmās vietas ieguvējai no Francijai, cīņā par bronzu ar 2-0 piekapās Ēģiptes pārstāvei un ieguva augsto 5. vietu.

Pārējie Latvijas Sportisti izkrita pirmajā sacensību kārtā.

Apsveicam Latvijas sportistus ar labiem panākumiem Pasaules čempionātā!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV