Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas U-17 hokeja izlase papildlaikā izcīnīja uzvaru pret Maskavu

Vita Ļebedeva, 27.11.2009. 16:55

Latvijas U-17 izlase šodien lieliskā spēlē uzvarēja Maskavas apgabala U-17 izlasi ar 3:2 (0:0; 0:2; 2:0; 3:2) . Vārtus Latvijas labā guva Artūrs Kuzmenkovs (HK „Liepājas Metalurgs”, Krišs Lipsbergs (HK „Rīga”) un Edgars Kurmis (HK „Prizma”).

Līdz trešā perioda sākumam mūsējie zaudēja ar divu vārtu starpību. Bija daudz labu iespēju vairākumā, kuras tomēr neizdevās realizēt. Otrajā trešdaļā tika saņemts piecu minūšu noraidījums par pretinieka grūšanu apmalē, kas mazināja Latvijas komandas izredzes uzvarēt. Tomēr mūsu jaunie hokejisti spēja saņemties un, jau iesākot spēli mazākumā, 3. periodā tika gūti pirmie vārti. Arī spēles papildlaiks iesākās ar Latvijas mazākumu, bet jau 16. sekundē Edgars Kurmis, izejot no sodīto soliņa, apspēlēja vārtsargu un guva izšķirošos uzvaras vārtus. Latvijas vārtus šajā spēlē sargāja Vadims Miščuks (HK „Liepājas Metalurgs”).

Pēc spēles izlases treneris Gints Bikars pauda: „Prieks, ka puiši parādīja raksturu un uzvarēja Krievijas komandu. Spēle bija ļoti saspringta, bet cīnījāmies līdz galam ar pilnu atdevi, kas beigās arī attaisnojās. Paldies par atbalstu no mājām.”

Atgādinām, ka no 27. līdz 29. novembrim Latvijas U-17 izlase piedalās „Prezidenta sporta kluba kausā” Baltkrievijā, Minskā. Rīt, 28. novembrī plkst. 16:30 mūsējie mērosies spēkiem ar Baltkrievijas U-17 izlasi, bet 29. novembrī plkst. 11:30 ar Polijas U-18.

Komandai līdzi devās arī Latvijas U-18 galvenais treneris Aleksandrs Kļinšovs, kurš šajā turnīrā novēros mūsu jaunos hokejistus, domājot par U-18 sastāva komplektēšanu pasaules čempionātam elites grupā, kas aprīlī notiks Baltkrievijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV