Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Daugaviņš gūst pirmo "hat-trick" pieaugušo izlases sastāvā

Gatis Kreceris, 25.04.2007. 00:15 | komentāri (18)

Otrdien (pie pilnām tribīnēm) Latvijas izlase aizvadīja pēdējo pārbaudes spēli savu skatītāju priekšā - „Arēnā Rīga” pirms pasaules čempionāta hokejā, kurš šogad norisināsies Maskavā. Mūsu valstsvienība ar 5:2 apspēlēja Dānijas izlasi. Latvijas izlases labā ar 3 gūtajiem vārtiem atzīmējās Kaspars Daugaviņš.
Daugaviņš gūst pirmo "hat-trick" pieaugušo izlases sastāvā

Galerijas:

Maču ļoti aktīvi iesāka Latvijas izlase, pirmajās piecās minūtēs burtiski iespiežot dāņus savā aizsardzības zonā. Latvijas izlases ofensīva vainagojās ar gūtajiem vārtiem. Mūsu komanda spēlējot vairākumā panāca savu. No vārtu priekšas precīzi meta Macijevskis, kuram veiksmīgi asistēja Semjonovs un Tambijevs. Tieši pēc minūtes Kaspars Daugaviņš rezultātu dubultoja. No aizvārtes izslidojot vārtu priekšā netraucēts mūsu hokejists raidīja ripu vārtu tālajā stūrī. Rezultāts kļuva 2:0. Pēc šiem vārtiem spēle izlīdzinājās un pāris labas izdevības gūt vārtus radās arī Dānijas izlases spēlētājiem, taču tās šoreiz tās palika neizmantotas. Trešdaļas 18. minūtē atkal uzgavilēt varēja Latvijas izlases līdzjutēji. Pēc lieliskas Miķeļa Rēdliha piespēles no vārtu priekšas netraucēts ripu vārtos raidīja Jerofejevs. Pirmā trešdaļa noslēdzās ar rezultātu 3:0.

Otrās trešdaļas sākumā Latvijas izlase ieguva tiesības spēlēt vairākumā, taču šajās 2 minūtēs „letiņi” neko bīstamu neizveidoja. Mača 26. minūtē dāņi guva vārtus, bet par laimi šis gols netika fiksēts, baltkrievu soģis uzskatīja, ka mestā ripa trāpījusi pa vārtu pārliktni. Trešdaļas vidū mūsu komanda 3X ieguva tiesības spēlēt vairākumā, taču šajās 6 minūtēs rezultāts uz tablo nemainījās. Spēles 36. minūtē vairākumā nokļuva dāņi un jau pēc 15 sekundēm viesiem izdevās gūt savus pirmos vārtus. No vārtu priekšas savus vārtus guva Grīns. Pēc šiem vārtiem dāņi sāka spēlēta aktīvāk un tika biežāk apdraudēti Sergeja Naumova sargātie vārti, taču rezultāts nemainījās. Rezultāts pēc aizvadītām 40 minūtēm bija 3:1.

Trešās trešdaļas sākumā aktīvi uzbruka mūsu izlases hokejisti, jau pirmajā minūtē tika izdarīti vairāki bīstami metienu uz Dānijas vārtsarga sargātajiem vārtiem. Jau otrajā minūtē savus otros vārtus guva Kaspars Daugaviņš, viņam asistēja Galviņš, 4:1. Pēc šiem vārtiem mūsu komandai radās vēl paris labas izdevības palielināt pārsvaru, bet pietrūka precizitātes uzbrukuma noslēgumos. 55. minūtē mūsu izlases aizsargi neveiksmīgi nospēlēja savā aizsardzības zonā. Neatļauti kavēts tika no aizmugures tika dāņu uzbrucējs, par ko tika nozīmēts „bullītis”. Soda metienu uz Sergeja Naumova sargātajiem vārtiem devās izpildīt Grīns, kurš šajā divcīņā bija pārāks, 4:2. Nedaudz vēlāk dāņu treneru korpuss nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Mūs komandas spēlētājiem radās virkne labu izdevību iemest ripu tukšos vārtos. Šoreiz nu jau savus trešos vārtus spēlē guva Kaspars Daugaviņš un rezultāts kļuva 5:2. Mača turpinājumā nekas nemainījās un spēle beidzās ar rezultātu 5:2.

Latvija – Dānija 5:2 (3:0, 0:1, 2:1)

Šī bija mūsu valstsvienības pēdējā pārbaudes spēle pirms Pasaules čempionāta Maskavā, kurš sāksies jau šīs nedēļas nogalē.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV