Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sākas starptautiskie bērnu ziemas futbola turnīri "Riga Cup"

Īrisa Danelsone, 22.12.2009. 17:00

No 27. līdz 29.decembrim Rīgas Olimpiskā centra futbola hallē Grostonas ielā 6a notiks FK "Olimps" organizētais starptautiskais bērnu un jauniešu futbola turnīrs "Christmas Riga Cup" zēniem vecumā no 8 līdz 10 gadiem. Apmeklētājiem ieeja uz spēlēm - bez maksas.

FK "Olimps" prezidents Raimonds Laizāns informēja, ka šogad turnīrā "Christmas Riga Cup" piedalīsies komandas no Latvijas, Lietuvas un Somijas. Latviju šajā turnīrā pārstāvēs jaunie futbolisti no JFC "Skonto", FHK "Liepājas Metalurgs", JDFS "Alberts" un FK "Tukums". 27. un 28.decembrī sacensības notiks no plkst.9.00 līdz 19.00, savukārt 29.decembrī no plkst.9.00 līdz 13.00, kad būs apbalvošana.

"Riga Cup" kopumā piedalīsies apmēram 700 jaunie futbolisti.

"Riga Cup" ziemas turnīrs ir piecu turnīru sērija, no kuriem "Christmas Riga Cup" ir šīs sērijas pirmais turnīrs, kam sekos turnīri 22. - 24.janvārī (tā atklāšanā piedalīsies Rīgas mērs Nils Ušakovs, Latvijas futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons un ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs un kapteinis Vitālijs Astafjevs, kurš valstsvienībā aizvadījis 158 spēles, sasniedzot Eiropas rekordu), 29.- 31.janvārī, 5. - 7.februārī un 19. - 21.februārī dažādu vecuma grupu bērniem un jauniešiem no dažādām valstīm. Arī pārējos šīs ziemas sērijas turnīros piedalīsies ne tikai pašmāju un tuvāko kaimiņvalstu komandas, bet arī jaunie futbolisti no Gruzijas, Somijas, Zviedrijas, Holandes un Anglijas, starp kuriem būs tādu pazīstamu futbola klubu jaunie spēlētāji kā "Tottenham Hotspur" no Anglijas, FC "Honka" no Somijas, "Hammarby" no Zviedrijas, "ADO Den Haag" no Holandes. "Šajos piecos turnīros kopumā piedalīsies apmēram 700 jaunie futbolisti," pastāstīja bērnu un jauniešu futbola turnīra "Riga Cup" ģenerālmenedžeris Marko Rokka.

Starptautiskais bērnu un jauniešu futbola turnīrs "Riga Cup" aizsākās 2000. gada janvārī. Toreiz turnīrs notika jaunajā "Skonto hallē" un to organizēja Jaunatnes Futbola centrs "Skonto".

Jau uz pirmo turnīru izdevās uzaicināt labākos futbola klubus no Krievijas -"Zenīts" un "Dinamo", no Ukrainas "Šaktar" un "Dinamo", kā arī no Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Somijas. Turnīrā piedalījās arī labākā Latvijas komanda - "Skonto". Par turnīra pirmo uzvarētāju kļuva Ukrainas komanda "Dinamo" .

Turnīra pastāvēšanas laikā komandu delegāciju sastāvā Rīgā ir viesojušās tādas leģendāras personības kā Viktors Carjovs ("Dinamo" Maskava), Vitālijs Hmeļnickis ("Dinamo" Kijeva) un Viktors Nosovs ("Šaktar" Donecka).

Šobrīd Latvijas izlases, "Skonto" FC un FK "Ventspils" sastāvos spēlē iepriekšējo turnīru dalībnieki - Kristaps Blanks, Igors Semjonovs, Sergejs Kožans, Jevgēņijs Kosmačovs un Aleksandrs Cauņa.

Pēdējos četrus gadus turnīru "Riga Cup" rīko JFK "Olimps. Šajos gados turnīrā ir piedalījušies čempioni un labākās komandas no Ukrainas, Krievijas, Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas, Somijas, Spānijas un Vācijas.

Turnīrs "Riga Cup" ir ieguvis popularitāti ne tikai Eiropas valstīs, bet arī Austrumeiropā. Uz desmito, jubilejas turnīru, Rīgā ieradās vairāk nekā 700 jauno futbolistu no 7 valstīm.

Par jubilejas turnīra uzvarētājiem dažādās vecuma grupās kļuva "Werder" no Brēmenes, "Espaniol" no Barselonas un "HJK" no Helsinkiem.

Visi futbola cienītāji ir laipni aicināti apmeklēt "Riga Cup" turnīra spēles Rīgas Olimpiskajā centrā un atbalstīt mūsu jaunos futbolistus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV