Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Starptautiskā bērnu ziemas futbola turnīra "Christmas Riga Cup" rezultāti

Ilva Erta, 29.12.2009. 17:27

No 27.decembra līdz 29.decembrim notikušajā starptautiskajā bērnu un jauniešu futbola turnīrā "Christmas Riga Cup" zēniem vecumā no 8 līdz 10 gadiem 1999. gadā dzimušo (10. g. v.) jauno futbolistu grupā pirmo vietu izcīnīja FK "Babīte", otro - FHK "Liepājas Metalurgs", trešo - FK "Tukums". Savukārt 2001. gadā dzimušo (8 g. v.) grupā pirmo vietu ieguva "G. Šitika futbola skola", otro - JDFS "Alberts", trešo - JFC "Skonto", informē JFK "Olimps" prezidents Raimonds Laizāns.

Turnīrs "Christmas Riga Cup" Rīgas Olimpiskā centra futbola hallē Grostonas ielā 6b notika ar Rīgas domes atbalstu. Turnīra noslēgumā jaunos futbolistus apbalvoja Latvijas futbola izlases kapteinis Vitālijs Astafjevs, kurš valstsvienībā aizvadījis 158 spēles, sasniedzot Eiropas rekordu, un bijušais viens no mūsu valstsvienības labākajiem uzbrucējiem un vārtu guvējiem Marians Pahars, kurš, spēlējot Anglijas premjerlīgas komandā "Southampton", guvis 48 vārtus.

"Riga Cup" kopumā piedalīsies apmēram 700 jaunie futbolisti

"Riga Cup" ziemas turnīrs ir piecu turnīru sērija, no kuriem "Christmas Riga Cup" bija šīs sērijas pirmais turnīrs. Tam sekos turnīri 22. - 24.janvārī, 29.- 31.janvārī, 5. - 7.februārī un 19. - 21.februārī dažādu vecuma grupu bērniem un jauniešiem no dažādām valstīm. Arī pārējos šīs ziemas sērijas turnīros piedalīsies ne tikai pašmāju un tuvāko kaimiņvalstu komandas, bet arī jaunie futbolisti no Gruzijas, Somijas, Zviedrijas, Holandes un Anglijas, starp kuriem būs tādu pazīstamu futbola klubu jaunie spēlētāji kā "Tottenham Hotspur" no Anglijas, FC "Honka" no Somijas, "Hammarby" no Zviedrijas, "ADO Den Haag" no Holandes. "Šajos piecos turnīros kopumā piedalīsies apmēram 700 jaunie futbolisti," pastāstīja bērnu un jauniešu futbola turnīra "Riga Cup" ģenerālmenedžeris Marko Rokka.

Starptautiskais bērnu un jauniešu futbola turnīrs "Riga Cup" aizsākās 2000. gada janvārī. Toreiz turnīrs notika jaunajā "Skonto hallē" un to organizēja JFC "Skonto". Pēdējos četrus gadus turnīru "Riga Cup" rīko JFK "Olimps". Šajos gados turnīrā ir piedalījušies čempioni un labākās komandas no Ukrainas, Krievijas, Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas, Somijas, Spānijas un Vācijas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV