Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas džudo izlase gatavojas jaunajai sezonai

Darja Davidova, 12.01.2010. 17:08

Latvijas džudo izlase uzsaka gatavošanās jaunajai sacensību sezonai treniņnometnē Ventspilī, kas pulcēja 150 dalībniekus no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Somijas. Treniņnometnē piedalījās pagājuša gada Eiropas čempionāta medaļnieki Jevgenijs Borodavko un Deniss Kozlovs, Eiropas junioru vicečempions Aigars Mīlenbergs, Eiropas čempions Martins Padars no Igaunijas, Pasaules čempionāta medaļnieks Marius Pašķjavičus no Lietuvas.

Pēc Latvijas izlases galvenā trenera Oļega Baskina domām „šī treniņnometne pilnība atrisina sagatavošanas jaunai sezonai uzdevumus. Uz Ventspili ir atbraukuši daudzi sparinga partneri vadošajiem sportistiem, bet jaunie džudisti var izjust ko nozīme augsts cīņas līmenis. Mūs gaida sarežģīta sezona, jau no maija sakas atlase Londonas Olimpiskajām spēlēm. Uz gada sakumu mums ir ieplānota dalība pasaules kausā Vīnē, Gran Prix turnīrs un treniņnometne Diseldorfā, treniņnometnē kopā ar Krievijas izlasi Adlerā, Eiropas čempionāts. Šajos turnīros sportisti pelna reitinga punktus, kas ietekme izlozi nākamajos startos, sakot ar Gran Prx Tunisijā, kas jau ir pirmais Olimpiskās atlases turnīrs. Tātad šajā treniņnometnē mēs ieliekam pamatus visam gadam".

Kā vietējie speciālisti, tā arī ārzemju komandu treneri atzīmēja, ka Ventspils treniņnometne ir lieliska alternatīva šajā paša laikā Austrijas Mittersilē notiekošai. Tā ir daudz lētāka, kas ļauj atvest daudzus sportistus. Tā, piemēram, jau tagad Lietuvas komandas sastāvā atbrauca gan vadošie džudisti, gan vesela jaunatnes komanda. Bet Somijas komanda plāno nākamgad atvest arī tos džudistus, kas šobrīd atrodas Austrijā, tā kā dalībnieku skaits un sastāvs viņus pilnībā apmierina.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV